Förslag: Låt pensionärer simma gratis

En viss tid och dag i veckan borde pensionärer få gratis tillgång till samhallen. Det tycker tre pensionärsföreningar i Kiruna som har föreslagit precis det här till kommunstyrelsen.

Förslag. Pensionärsorganisationer i Kiruna vill få gratis tillgång till badhuset en viss dag och tid i veckan.

Förslag. Pensionärsorganisationer i Kiruna vill få gratis tillgång till badhuset en viss dag och tid i veckan.

Foto: Saga Skovdahl

Fritid2016-11-20 17:30

– Det är en väldigt bra motion att simma, det är mjukt och man får inga skador. Samtidigt skulle man träffa på varandra och få till en gemenskap, säger Sten Fjällborg, ordförande i SKPF i Kiruna.

Det är SKPF, Pro och SPF senior som står bakom förslaget om att låta pensionärer bada gratis en viss tid och dag i veckan. Idag kostar ett besök på simhallen 80 kronor för en vuxen. Vill man gå 10 gånger kostar det 700 kronor - vilket pensionärsföreningarna till är för mycket.

– Många av medlemmarna i SKPF till exempel är kommunalare som har arbetat deltid och har dålig pension. Därför tycker de att det är dyrt att lägga ut de pengarna. Det är klart det är kännbart för sådana som har dålig pension, säger Sten Fjällborg.

Han berättar att kommunen subventionerar hyran för Thulegården där föreningarna har mycket verksamhet idag. Därför hoppas han att kommunstyrelsen också ska godkänna förslaget om simhallen.

– Vi hoppas ju det. Jag tror inte att kommunen förlorar några intäkter på det här, tvärtom. Att fler håller sig i form, bara det är väldigt viktigt, säger Sten Fjällborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om