Fotbollsskolan var öppen för alla

BBK Fotboll arrangerade den 18-20 juni en gratis fotbollsskola i Boden. Fotbollsskolan lockade hela 85 deltagare, både flickor och pojkar. "Jag spelar med Trångfors flickor och är med för att det är kul", säger 10-åriga Isolde Öhrvall.

24 juni 2019 07:47

Huvudledare är Ann Selini, ungdomsansvarig hos fotbollsklubben.

– Faktum är att det är första gången för mig i BBK:s regi. Tidigare har jag tagit hand om fotbollsskolan i Bredåker i tio års tid, säger Selini.

Fotbollsklubben har fått bidrag från Sisu idrottsutbildarna vilket gör det möjligt att anordna en gratis fotbollsskola för barn mellan 6 och 13 år.

– Klubben har sedan tidigare sitt projekt att Boden ska vara öppen för alla. Om det kostar pengar är det inte öppet för alla. Det vet vi av erfarenhet.

Ledare och tränare för fotbollsskolan är klubbens egna spelare, både från ungdomslagen och a-laget.

– Svåraste utmaningen är väl för dem som leder 6-7-åringarna. Det ska vara kul för dem och där handlar det väl kanske inte så mycket om fotbollsträning utan mer fotbollslek, säger Ann Selini.

Två av tioåringarna som deltar är Axel Johansson som spelar både ishockey och fotboll och Isolde Öhrvall som spelar fotboll.

– Det har varit kul att vara med. Vi har grymma lärare, säger Axel.

– Jag tycker det funkar bra. Jag blir inte trött fast jag springer hela tiden. Jag är med i serien för Trångfors, säger Isolde.

En av ledarna är a-lagspelaren Sebastian Shafei Åman.

– Det är trevligt att vara här speciellt nu när det går lite tungt för laget rent sportsligt. Då är det kul att se unga spela och ha kul. Barnen är suveräna fotbollspelare hela bunten, säger spelaren.

Det sportsliga läget vände dock uppåt när BBK vann sin första hemmaseger för säsongen på söndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler