Lämnade IFK Luleå för Bodens BK

Efter fyra säsonger i IFK Luleå återvänder Tomas Eriksson, 31 till Bodens BK. Där tog karriären fart på allvar i superettan.

Föräldraledig. Tomas Eriksson är föräldraledig på deltid till oktober och spelar samtidigt fotboll med Bodens BK. Han är motiverad för en comeback i klubben.

Föräldraledig. Tomas Eriksson är föräldraledig på deltid till oktober och spelar samtidigt fotboll med Bodens BK. Han är motiverad för en comeback i klubben.

Foto: Jimmy Landström

Fotboll2017-03-30 07:00

Oscar nio månader ligger och sover. Det är dagen efter 1–1-matchen mot gamla klubben IFK Luleå på Boden Arena.

Ett stort steg framåt för Bodens BK, som fick två man utvisade i matchen. Men så har klubben gjort några kanonvärvningar i ambitionen att nå division 1. Tomas Eriksson är tillbaka efter fyra säsonger i ettan med just IFK.

– Samma dag som det kom ut i tidningarna att jag lämnade IFK Luleå skickade jag ett sms till "Kisse" (Christian Samuelsson, sportchef i BBK) och frågade när han skulle ringa, säger 31-åringen.

En efterhängsen hälskada spolierade stora delar av sista säsongen i IFK Luleå. Nu är Tomas Eriksson nyligen hemkommen från åtta veckor i Spanien med rehabiliteringsträning och två veckors fotbollsträning med Cd Club Deportivo Thader, som lirar i spanska femteligan. Eriksson har själv ett förflutet i klubben i Alicante.

– Det har varit otroligt skönt att kunna fokusera på familjen och träningen, säger Eriksson.

Är du fortfarande lika motiverad?

– Just det att jag tog extra löppass på kvällarna och kunde dra ut runt halv nio och känna mig tokmotiverad tyder väl på det. Jag har fortfarande glöden, men vill inte säga för mycket med skadeproblemen.

Hur är känslan?

– Jag har haft problem med hälkuddarna, men än så länge känns det bra.

Varför föll valet på BBK?

– Jag kände att jag hade gjort mitt i IFK, det var dags för en nytändning. Alternativen i Luleå var Notviken eller Bergnäset i division 3, men det tyckte jag var för låg nivå. När "Kisse" hörde av sig var det inget att fundera på.

Sedan har Tomas Eriksson också spelat med tränaren Peter Gitselov när klubben låg i superettan 2004–2005.

BBK:s planer för Tomas Eriksson är en central offensiv mittfältsroll.

– Jag vill ha lite mer boll än i IFK där jag blev ganska isolerad som forward.

Vad har ni för ambition med BBK?

– Vi har en bra stomme, några unga spelare, men det är också viktigt den sista spetsen vi får in. Vi får se var det landar.

Har ni målgöraren?

– Jag hoppas att Max Wårell kan ta den rollen. Jag har sagt åt honom att det för med sig ett visst ansvar att bära nummer 10 på tröjan.

BBK har ett gäng spelare som pendlar i två bilar i stort sett varje dag från Luleå och det bidrar också till sammanhållningen.

Tomas Eriksson

Ålder: 31 (32 i maj)

Familj: Frun Sofie, barnen Emil 3, Oscar 9 månader

Bor: Radhus Björkskatan, Luleå

Klubbar: Lira BK (ungdom), Luleå Fotboll (div 4/5), Bodens BK (superettan), Jonsered (div 2), Qviding (div 1/superettan), Ytterby (div 2), Cd Club Deportivo Thader (Spanien), IFK Luleå (division 1)

Kör: Seat

Yrke: Skattehandläggare, Skatteverket.

Läser: Nyheter

Ser på tv: Netflix, väntar på nya säsongen med Bron

Äter helst: En köttbit

Dricker: Cola

Aktuell: En av Bodens BK:s stjärnvärvningar inför 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om