Klart: Vi sänder alla IFK Luleås seriematcher

Division 1 har fått grönt ljus och vi direktsänder alla IFK Luleås seriematcher. Vår livesportansvarige Rickard Björling lovar en storsatsning och bättre kvalité på sändningarna. ”Även om det har varit varmt ett tag blir det ingen vår utan fotboll”, säger han.

Du kommer inte att missa en sekund av IFK Luleås seriematcher på våra sajter.

Du kommer inte att missa en sekund av IFK Luleås seriematcher på våra sajter.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Fotboll2020-06-03 16:52

Fotbollspremiärerna har dröjt, men nu har division 1 fått klartecken att starta den 14 juni. Vi kommer att sända alla IFK Luleås seriematcher. NSD:s och Kurirens livesport-ansvarige Rickard Björling säger så här om satsningen:

– Under ett antal år har vi sänt fotboll i alla möjliga divisioner. Nytt för i år är att NTM-koncernen tillsammans med några andra koncerner äger rättigheterna till division 1-fotbollen. Så det här är en storskalig satsning över flera år som det blir väldigt spännande att se var den landar i slutändan. Men framför allt det som är mest aktuellt just nu är att man kommer inte att missa en sekund från IFK Luleås seriematcher. Vi sänder rubbet och det känns väldigt kul att kunna erbjuda supportrarna. Framför allt nu när det inte får vara publik på matcherna.

Vad kan du lova från sändningarna?

– De som följde BBK förra året märkte att sändningarna var av ganska varierande kvalité, vilket var väldigt beklagligt. Nytt för i år är att produktionsbolaget Sportsground har helhetsansvaret. De är kända i branschen för att hålla en väldigt hög kvalité, så jag tror att vi kan vänta oss bättre sändningar än förra året. 

Hur ser det ut med de andra divisionerna? Kommer vi att sända matcher där också?

– Ja, det kommer vi att göra. Vi äger rättigheterna även när det gäller division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan. Så där kommer vi att sända mycket. Sen är det bara frågan när de får komma igång. Det kan bli att vi sänder en del matcher även i lägre divisioner.

Hur peppad är du på det här?

– Det ska bli oerhört skönt att äntligen komma igång. Jag blev helt bedrövad när de sköt upp seriestarten på grund av coronaviruset. Och att äntligen ligga i startgroparna och känna att luften vibrerar igen, det är väldigt skönt. Även om det har varit varmt ett tag blir det ingen vår utan fotboll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!