Borgs drömträff gav Piteå finalsegern

En norrbottnisk batalj mellan Piteå och Sunderbyn i Team Sportia Cup-finalen – då blev Pif:s Hugo Borg stor matchhjälte efter ett skott som till och med motståndarna lyfte på hatten för.

Hugo Borgs fullträff i finalen gav Piteå IF cup-segern.

Hugo Borgs fullträff i finalen gav Piteå IF cup-segern.

Foto: Adam Andersson

Fotboll2016-04-17 18:35

Förra säsongen blev Team Sportia Cup lite av ett bottennapp för Piteå IF:s P16. Det slutade med snudd på enbart nederlag, men i år var laget tillbaka i Luleåturneringen för att ta revansch.

Så blev det också.

Efter endast ett insläppt mål i gruppspelet och semifinalen blev vägen till den slutliga finalen relativt komfortabel för Piteå som där skulle ställas mot Sunderbyn. SSK som tog en lite längre väg till finalen, men blev bättre och bättre ju längre turneringen gick.

Det kom också att bli en tuff final.

– Det blev en väldigt jämn match, men jag tycker att vi försvarar oss väldigt bra. Sedan fick vi ju målet också, säger Piteåspelaren Hugo Borg.

Målet som Hugo Borg pratar om kom i den andra halvleken, efter att den första slutat mållös. Det var också Piteåspelaren som noterades för målet som inte var annat än en riktig fullträff. En bra bit utanför straffområdet laddade Borg bössan och skickade ett stenhårt skott just under ribban som innebar 1–0 till Piteå.

– Jag brukar inte skjuta utanför straffområdet, men jag kände att jag inte hade några alternativ egentligen. Så jag försökte bara trycka dit den och fick en jäkla träff, säger Borg.

Hur var känslan direkt du träffade bollen?

– Jag kände direkt att den skulle gå in, säger Hugo Borg.

Till och med Sunderbyns lagkapten Arvid Nygård hyllade målet efter finalen.

– De sätter ett skott där utanför straffområdet. Det var fint, men lite surt för oss såklart, säger Arvid Nygård.

Ja, för Sunderbyn var ju allt annat än chanslösa i finalen och hade både ett skott i ramen och ett bra läge mitt framför mål genom just Nygård, men SSK fick inte in bollen.

– Vi har stolpskott och lägen framför mål, men Piteå är ett bra lag, säger Nygård som själv stod för sju mål i turneringen.

Hugo Borgs fullträff blev ändå finalens enda mål och innebar därför att Piteå vann försäsongscupen. Då lyfter matchvinnaren fram en speciell orsak till segern.

– Det har hänt jättemycket i laget sedan förra året. Vi har fått mycket bättre kemi och alla hänger med alla. Då har vårt spel blivit bättre också, säger Hugo Borg.

I F13 vann Luleå SK turneringen efter finalseger mot Storfors med 1–0. I P13 tog Kiruna hem guldet efter 2–1 mot Gammelstad i finalen.

I F14 och P14 blev det Pif/MSSK respektive IFK Umeå som segrade. I F15 förlorade Gif/IFK Kalix finalen mot IK Grand Bodö, men fick vända hemåt med en silverpeng.

1–0

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om