Första planerna för Kallax byadag

Flera nya aktiviteter planeras inför sommarens byadag.

15 maj 2019 16:18

De senaste åren har en av sommarens höjdpunkter varit Kallax byadag. Kristin Grimståhl är en av arrangörerna.

– Vi har hunnit ha ett första planeringsmöte och intresset är stort, så ja, det blir Kallax byadag. Datumet blir det samma som tidigare, sista lördagen i juli, säger Kristin Grimståhl.

Vad händer i år?
– Vi hoppas på många loppisar, det blir baktävlingen ”Hela Kallax bakar”, Jaktviksloppet i löpning, drönarflygning, och så hoppas vi på att kunna återupprepa fjolårets succé med möjligheten att få testa på att åka vattenskoter, samt mycket mer. 

Vad är det för nyheter i år?
– Några av de nyheter vi har i år är bland annat att Kallax miljögrupp kommer att ge möjligheten att få prova på elcykel och fatbike. Sen hoppas vi på att kunna sända Jaktviksloppet live via drönare. Vi hoppas även kunna ha ponnyridning i år. Vi försöker även få till barn- och ungdomsaktiviteter i bygdegården men det är  lite oklart än vad det blir. 

Hur upplever man Kallax byadag bäst?
– I och med att vi har väldigt bra cykelvägar till Kallax ska man självklart cykla hit. Cyklar man är man även med i en utlottning av fina priser. De flesta aktiviteter kostar ingenting och vi vill ju att Kallax byadag ska bli den bästa av byadagar med någonting för hela familjen att göra, avslutar Kristin Grimståhl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Larsson