Förskolan repareras efter vattenläcka

Nu har alla 60 barn flyttat från Jökelns förskola på grund av vattenskadan som drabbade byggnaden i vintras. Hur lång tid det tar att åtgärda förskolan är oklart.

10 juni 2019 09:40

Det var i januari som en ventil gick sönder och vattnet forsade ut i en korridor vid köket och personalrummet på förskolan. Tre veckor efteråt klagade barn och personal på huvudvärk och torrt i ögon och hals och några föräldrar valde att hålla barnen hemma.

Nu har alla 60 barn flyttat till lokaler i Bolagsskolan under tiden som reparationerna pågår.

– Vi har ställt i ordning lokaler där så att de ryms allihopa, säger Conny Persson, biträdande förvaltningschef.

Problemet visade sig vara större än vad det såg ut som från början.

– Man har inte haft klart för sig omfattningen av det här, det är vatten som smugit sig under golvet till olika delar av huset. Man har inte haft koll på hur stort det har varit. När vi fick klart för oss att man måste öppna allting började vi bygga om på Bolagsskolan och ställa i ordning där.

På Bolagsskolan finns sedan tidigare två förskoleavdelningar.

– Och så har vi byggt om biblioteket och en del av rasthallen plus att de nyttjar en del av Språkcentrums lokaler, säger Conny Persson.

Just nu rivs golv och väggar upp för att se hur omfattande skadorna är. Sedan ska det torka och återuppbyggas.

– Det kommer nog ta sommaren och en bit av hösten, säger Conny Persson.

– Vi fortsätter att riva och mäta, vi har inte mätt överallt ännu. Jag tror inte att vi har fått några resultat ännu så vi väntar på svar, säger Carola Johansson, fastighetschef på Kirunabostäder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Maria Unga