I våras köpte konditori Opalen upp Lilla bageriet, nu pågår målning och upprustning av lokalerna innan man tänkt slå upp dörrarna i början av november. Men att köpa bageriet var inte helt självklart från början.
– Vi funderade ganska mycket, men det finns många som pendlar och inte vill åka in till stan, säger Mikael Kraus, som driver konditoriet.
– Vi tittar hela tiden efter nya affärsmöjligheter, när det här kom ut tog vi chansen.
I den nya lokalen finns inga sittplatser, utan tanken är kunderna ska hämta upp sitt fikabröd och ta med det.
Affärsplanen är att tillgodose stadsdelen med bland annat smörgåstårtor, baguetter och bröd. Själva platsen är avgörande.
– Det ligger hyfsat nära skolan. Det ligger bra till för den verksamhet vi ska ha.
I och med expansionen kommer företaget också att anställa mellan två och fyra personer. Hur många det blir beror på hur bra verksamheten kommer att gå, men Mikael Kraus har höga förhoppningar.
– Det finns jättebra potential att utveckla det ännu mer.
Hur hoppas du att det ska se ut på bageriet om ett år?
– Jag hoppas att vi kommer att sysselsätta fyra personer där.
För investeringen har konditoriet beviljats ett expanderingsstöd med hälften av kostnaderna upp till 50 000, maxbeloppet stannar där med på 25 000 kronor.
Bidraget kommer att investeras i lokalen och i nya maskiner för produktionen.