Ann-Charlotte Stenmark köpte en skoter som ej var körduglig 1989 och skrotade den nästan direkt för att använda delar från den. På fordonets registerutdrag står det att fordonet blev avställt i april 1992.
– Och nu har jag fått en påminnelse om att betala en felparkeringsavgift på 400 kronor, säger hon.
Skotern ska ha stått parkerad på bro c i Stockholm längre än 24 timmar enligt påminnelsen.
Nu har Ann-Charlotte Stenmark polisanmält ärendet och betalat bötesavgiften på polisens inrådan.
– Nu ska jag ha pengarna tillbaka och jag hoppas att jag får ränta på pengarna också, för det här är ju pengar som Transportstyrelsen har lånat av mig.
Vad tänkte du när betalningspåminnelsen kom i brevlådan?– Jag skakade på huvudet och sa men vad är detta? Mig veterligt har jag aldrig felparkerat, säger Ann-Charlotte Stenmark.
Enligt Mikael Andersson, pressansvarig på Transportstyrelsen, så måste parkeringsvakten ha fyllt i något fel.
– Vårt uppdrag är egentligen att skicka ut påminnelsen, en administrativ åtgärd, vi har ingenting med själva utfärdandet att göra, säger han.
– Är det så att det där skulle vara en skoter så är det uppenbarligen ett fel som har begåtts av vakten.
Han uppmanar Ann-Charlotte Stenmark att vända sig till polismyndigheten i Stockholm där parkeringsanmärkningen är utfärdad.
– Regelverket för felparkeringsavgifter säger att även om man anser att en anmärkning är felaktig så ska man betala den, är det så att man får rätt så får man pengarna tillbaka, säger Mikael Andersson.
Hur det har kunnat bli så fel kan han inte svara på, men menar att det kan handla om ett fordon från ett annat land som har precis samma registreringsnummer men där vakten glömt bort att fylla i att det rör sig om ett utländskt registreringsnummer.
– Det skulle det kunna vara, men det kan jag bara spekulera i, säger Mikael Andersson.
Enligt honom så är det ovanligt att det blir sådana grova missar. För två år sedan fick en kvinna i Övertorneå tre felparkeringsböter i Malmö, fast skotern det gällde stod parkerad i ett garage i Rantajärvi.
– Vad Transportstyrelsen gjorde då var att vi gick ut med en uppmaning till landets alla kommuner och parkeringsvakter att vara noga med att fylla i rätt för att undvika den typen av situation, säger Mikael Andersson.