Fastighetsägaren: "Det är ingen större risk"

Fastighetsägaren säger att han ska ta ned träden som lutar mot Bernt Smeds hus när han är hemma igen, om drygt två veckor.

Bernt Smed är orolig för att träd ska falla när det blåser kraftigt.

Bernt Smed är orolig för att träd ska falla när det blåser kraftigt.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-11-06 10:08

Norrbottens Media har berättat om Bernt Smed som bor i Lappbäcken.

Intill Bernt Smeds fastighet finns en fastighet med träd och ett träd, en tall omkring tre meter från Bernt Smeds husknut, lutar illa och flera andra träd ser ut att vara i dåligt skick.

– Jag törs inte sova när det blåser, säger Bernt Smed som vidare uppger att fastighetsägaren upprepat lovat att ta ned träden utan att någonting hänt i frågan.

Fastighetsägaren är bortrest i ytterligare drygt två veckor och han har via SMS svarat på frågan om varför han inte har tagit ned träden.

I svaret säger fastighetsägaren att han inte hunnit med det och att han informerat Bernt Smed om att han inte kan köra skogsmaskin där förrän det har kommit snö och marken är frusen.

Fastighetsägaren skriver att arbetet får vänta till dess att han har kommit hem och avslutningsvis skriver han "det är ingen större risk att de två träden ska ramla nu, de har ju stått där minst 60 år".

Bernt Smed har kontaktat advokat som bland annat upplyst honom om att han inte får röra annan människas skog.

Bernt Smed säger att han inte har några planer på att ta ned träden själv.

– Jag har ingen traktor, hade jag haft det hade jag bökat ned träden, säger Bernt Smed som inte känner sig lugnad av att fastighetsägaren säger att det inte är någon större risk att träden ska ramla nu.

– När det blåser kraftigt kommer träden att falla, säger Bernt Smed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!