Emma Nordin, hockeyspelare

10 december 2019 09:13

Med 59 poäng under grundserien och 17 poäng i slutspelet var Emma Nordin en stor del till att Luleå Hockey/MSSK tog SM-guld säsongen 2018/2019. För sina insatser tilldelades hon priset Årets spelare. Emma Nordin jobbar hårt för att utveckla flick- och damhockeyn i länet och är en stor förebild för många unga tjejer. Hon har även varit drivande för att Damkronorna ska få bättre förutsättningar.

Vilken är din största drivkraft?

– Det är ganska självklart och det är att inspirera unga till att göra det man verkligen vill och vara den man är.

Vilken är din största bedrift?

– Jag skulle vilja säga att min största och viktigaste bedrift, om man nu kan kalla det för

det, är att höra att man faktiskt är en förebild för många unga pojkar och flickor idag. För mig är det en otroligt viktig del av det jag håller på med inom idrotten.

Vilken är din bästa egenskap?

– Ödmjukheten.

Vad betyder SM-guldet för dig?

– Jättemycket. Nu har jag fyra stycken och jag brukar ofta få frågan om jag inte blir less men det blir man inte. Att vinna ett SM-guld tillsammans med fina lagkamrater, staden och alla som bidrar till vår förening är en riktig kick. Den blir man aldrig less på, man blir bara ännu mer motiverad till att känna den glädjen och gemenskapen som skapas i ett sådant ögonblick igen.

Vad kan SM-guldet ha betytt för Norrbotten?

– Jag hoppas och tror att det betyder väldigt mycket för hela länet. Att det inspirerar många unga att försöka uppnå sina mål, oavsett om det är inom idrotten, yrkeslivet eller vad det nu kan vara. Norrbotten symboliserar en fin gemenskap. Jag tycker att man har bra värderingar och om man ser till det idrottsliga, så oavsett om det är män eller kvinnor det handlar om är man väldigt stolta. Där ligger länet ganska långt fram i jämfört med hela Sverige.

Vad skulle det betyda om du blev Årets Norrbottning?

– Oj, det är nästan svårt att sätta ord på det. Det skulle vara otroligt häftigt och hedersfullt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!