Eastside MC med i Hells Angels

Ryktena har gått under en längre tid. Frågan har bara varit när.

 

Svaret blev: I lördags. Då upptogs mc-klubben Eastside som fullvärdig medlem i Hells Angels.

 

- De är inte välkomna till Luleå, säger kommunalrådet Karl Petersen bestämt.

2 november 2009 06:42
Det har cirkulerat en hel del rykten kring mc-klubben Eastside med säte i Gammelstad en längre tid. Som så kallade prospects till de fruktade Hells Angels kom redan i vintras indikationer på att Eastside var på väg upp i den stora Hells Angels-organisationen.

 

Blev verklighet
Men ingenting har hänt - mer än att ryktena fortsatt att gå. Tills i lördags. Då blev plötsligt ryktena till verklighet och skylten på klubblokalen i Gammelstad är nu utbytt. Det är den bekräftelse som ges på att inträdet i Hells Angels är officiellt och klart.

 

På fest
Uppgifter till Kuriren berättar också om att medlemmar ur Eastside i lördags besökte mc-klubben Läbbiga skogens festligheter iförda sina nya västar med Hells Angelssymbolen. En väst som bara får bäras av fullvärdiga medlemmar.

 

Per Karlsson, avdelningschef för brottsutredningar hos länspolisen, blir varken överraskad eller tagen på sängen av nyheten om Eastside.

 

- Nej, vi fick indikationer redan i fredags om att det här kunde ske. Vi har ständig koll på vad som händer där ute och nu byter de egentligen bara namn. Vi kommer att fortsätta att jobba på samma sätt som tidigare med, bland annat, samverkan med kommunen.

 

Blir läget mer skarpt?

 

- Nej, det tycker jag inte. Vi har, egentligen, betraktat Eastside som en Hells Angels-klubb hela tiden och vi kommer att jobba vidare med vår tidigare strategi. Det är inte olagligt att bilda klubbar. Det är den verksamhet som bedrivs där som kan vara lite speciell i det här fallet, menar Per Karlsson vidare.

 

Tråkigt
Luleås kommunalråd Karl Petersen säger så här om den nya händelseutvecklingen i Eastside:

 

- Det är väldigt tråkigt. De är inte välkomna hit. Jag fick veta detta för en halvtimme sedan och har ringt runt till alla gruppledare. Vi är totalt eniga i den här frågan, säger Petersen och fortsätter:

 

- Vi har ett starkt etablerat samarbete med alla myndigheter som berörs och en strategi över alla gränser. Det fortsätter nu med oförminskad kraft.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!