Ny NHL-poäng för Nordqvist

Jonas Nordqvist påskäventyr fortsätter.<BR>Natten mot påskdagen, svensk tid, kom hans andra målgivande passning i sin andra NHL-match.<BR>Tomas Holmström såg dock till att segern hamnade i Detroit Red Wings genom att göra sitt 30:e mål för säsongen.

DETROIT2007-04-08 11:08
<P>Ett Chicago Blackhawks utan någon chans att nå slutspelet har redan startat förberedelserna inför nästa säsong. Det har fått klubbledningen att plocka upp Luleå Hockeys förre landslagscenter Jonas Nordqvist från farmarklubben.<BR>I natt fick han spela sin andra NHL-match i karriären och visst noterades han för en poäng även den här gången.<BR>I slutskedet av den andra perioden svarade Nordqvist för förspelet till Chicagos första mål i förlustmatchen mot Detroit Red Wings. Målskytt var Radim Vrbata. <BR>Slutresultatet skrevs till 7-2 (3-0, 4-1, 0-1).<BR><BR><STRONG>Holmström firade i natt</STRONG><BR>För första gången i sin karriär lyckades Tomas Holmström passera 30 måls-gränsen. Jubileumsmålet kom i inledningen av den andra perioden, när powerforwarden från Piteå överlistade Chicago-målvakten Patrick Lalime med ett handledsskott. <BR>Jonas Nordqvist fick över 15 minuters istid i nattens match. Han vann fyra av totalt elva tekningar och drog på sig en tvåminutersutvisning för hög klubba.<BR>Natten mot annandag påsk, svensk tid, spelar Jonas Nordqvist säsongens sista NHL-match - mot Dallas Stars.<BR>Frågan är om det också blir hans sista NHL-match i karriären. <BR><BR><STRONG>Mattias hittade målet</STRONG><BR>Tomas Holmström blev inte nattens ende norrbottniske målskytt. Mattias Öhlund svarade för det avgörande målet, när hans Vancouver Canucks besegrade San Jose med 4-3 på bortaplan.<BR>Målet kom i power play 34 sekunder in i förlängningen och innebar att Canucks säkrade segern i Northwest Division.<BR>Fullträffen var Mattias Öhlunds elfte för säsongen.<BR>Även Niclas Wallin fanns på isen under nattens NHL-matcher, när hans Carolina Hurricane avslutade årets säsong med att besegra Florida Panters på övertid med 5-4. Wallin fick över 20 minuters istid, men gled av isen mållös.</P>