LKAB nobbar strippklubb

Nu är det inte bara delar av allmänheten och kommunen som öppet säger nej till strippklubbens etablering i Kiruna. LKAB har nu bestämt sig för att inte göra några affärer med företaget.

5 november 2013 14:49

Nya bistro trägårn fanns till för någon dag sedan med bland LKAB:s leverantörer. Nu är de borttagna ur systemet och LKAB gör inte längre några affärer med dem.

– det är en verksamhet som strider mot våra krav på integritet och som strider mot våra värderingar och de etiska regler vi har. På det sättet kan man säga att vi behandlar det som vilken annan verksamhet som helst. Den bedömningen gör vi ju alltid gällande vilka som ska få bli leverantörer och entreprenörer till oss, säger Anders Lindberg, informationschef på LKAB.

Det är inte helt klart hur eller om LKAB har anlitat Nya bistro trägårn vid tidigare tillfällen.

– I och med att det har varit en restaurang så kan det ha förekommit representationsmiddagar eller liknande, säger Anders Lindberg.

Är det stripteaseverksamheten som gör att ni backar ur?

– Ja visst är det så. Vi har både följt debatten och följt uppgifterna om verksamheten som sådan och det var ett ganska enkelt beslut för oss att bestämma att vi inte har några fler affärer med dem så länge som den verksamheten pågår, säger Anders Lindberg.

Att så många reagerar mot strippklubben är något som gläder Anders Lindberg eftersom han menar att det är ett tecken på att Kiruna inte håller på att bli ett "machosamhälle".

– Reaktionerna på detta från allmänhet, från politiker och andra näringsutövare i Kiruna betyder mer än att strippklubben i sig har öppnat. Det är olyckligt och det är tråkigt att en sådan här verksamhet startar i Kiruna men reaktionerna mot den säger mer om Kiruna än det faktum att den öppnade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Forsberg