Vänsterpartiet vill stänga strippklubb

Vänsterpartiet tar som parti ställning mot etableringen av strippklubben i Kiruna.

– Det är inte olaglig verksamhet men vi tycker ändå inte att det är bra för Kiruna, säger Marie Persson, ordförande i Vänsterpartiet Kiruna.

4 november 2013 12:23

Det var i förra veckan som portarna slogs upp till Nya Bistro trägårn men denna gång med en ny delägare som introducerade striptease på klubben.

Etableringen har inte gått obemärkt förbi och många har protesterat och visat sitt missnöje med en strippklubb i Kiruna. Tusentals personer har dessutom via Facebook tagit ställning mot strippklubben.

Efter söndagens möte i Vänsterpartiet Kiruna så enades man om att som första parti ta ställning mot etableringen.

– Det kommer sig av att vi har förstått att det inte är en olaglig verksamhet men vi tycker ändå inte att den är bra för Kiruna, säger Marie Persson och fortsätter:

– Sex och nakenhet är vi självklart inte emot men om man betalar för det så känns det inte som att det är på lika villkor.

Några av partiets medlemmar var i lördags kväll ute på stan och visade sitt missnöje genom att dela ut flygblad. Nu tänker partiet arbeta vidare med frågan.

– Vi jobbar redan nu och försöker hitta kommunala vägar till att eventuellt stänga ned den så småningom, säger Marie Persson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Forsberg