Succétränaren lämnar

Här är den stora chocken i Kalix UHC.
Tränaren Fredrik Glader lämnar klubben – efter tvångsdegradering.
– För mig känns det inte aktuellt, säger Glader.

23 september 2013 20:24

2012/2013 ledde han Kalix UHC till den bästa säsongen på många år. Och under inledningen av den här säsongen har Fredrik Glader tagit sju poäng på fyra spelade matcher. Men under måndagen meddelade klubben att man inte ville ha kvar Glader som huvudtränare längre – och erbjöd honom istället en roll som assisterande tränare.
Något som inte var aktuellt för Fredrik Glader.
– De har fattat ett beslut att inte vilja ha mig som huvudtränare längre. Anledningen till att jag förlängde med Kalix var för att gå in som huvudtränare. För mig känns det inte aktuellt att vara assisterande, säger Fredrik Glader.

Hur känns det för dig?
– Det är klart att man är besviken. Det känns extra tungt eftersom jag tackade nej till flera fina anbud innan jag skrev på för Kalix, säger Glader.

Sportchefen Anders Karlsson berättar att Kalix istället ville satsa på Robin Lindqvist som huvudtränare för laget. Och att klubben verkligen ville ha kvar Glader.

– Ja, det stämmer. Det var han själv som valde att lämna. För vi ville jättegärna har kvar honom i föreningen, säger Karlsson.

Ni ville ha kvar honom. Fast på en annan position?
– Det är självklart att med ett heltidsjobb har han mycket mindre tid än vad Robin (Lindqvist) har. Man vill ha ut kvalitet av alla. Men han hade kunnat tillföra väldigt mycket med den tid han har också.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Wiik