Han ser en framtid i Luleå

Luleå Hockey har bara spelat fyra matcher i SHL.

Men enligt uppgifter till Kuriren diskuterar målvakten David Rautio en förlängning med klubben redan nu.

– Han är en spelare som vi vill jobba vidare med, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

23 september 2013 17:35

Under tre säsonger har han stått i skuggan av Johan Gustafsson och Anders Nilsson. Två målvakter som i dag tillhör två olika NHL-organisationer. Han har fått stå mellan stolparna i 72 grundseriematcher – men bara två slutspelsmöten på tre år.

Men 2013/2014 är David Rautios sista kontraktsår – och det ska också bli hans bästa. Fyra SHL-omgångar är spelade och Luleå-keepern har fått stå tre av dem. Och enligt uppgifter till Kuriren diskuterar Rautio redan nu en förlängning med Luleå Hockey.

– Ja, det är liksom uppgifter, oavsett vem det är, som vi inte kommenterar. Jag tycker vi har en bra trupp och i grund och botten vill vi bygga långsiktigt. Vi tror på fortsatt utveckling och då är det ganska logiskt att David är en sådan spelare som vi vill jobba vidare med. Men var vi befinner oss försöker vi hålla för oss själva, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

Hur tycker du att han har spelat under säsongsinledningen?

– Jag har jobbat med David ett år på hockeygymnasiet och känner honom och hans personlighet. Han har konsekvent och stadigt jobbat för sin egen utveckling och förbättring. Det tycker jag att han har lyckats med. Det är en superkille, en bra målvakt och han är så värd den framgång som han har, säger Bergström.

Det är en spelare som ni gärna har i Luleå Hockey alltså..?

– Ja, absolut. Har vi fått fram en superbra och duktig målvakt är det klart att vi vill ha honom i våra färger.

David Rautios agent Patrik Aronsson berättar att hans klient trivs bra i Luleå. Och Aronsson själv ser positivt på samarbetet med klubben.

– Det finns inget att klaga på. Luleå har gjort ett jättebra jobb med honom. "Hento" har fått David att ta steg för steg och det här året ser lovande ut också, Aronsson.

Hur ser han själv på att stanna här?

– Det är klart att det är jätteintressant. Det är inget snack om den saken. Men det är många paragrafer som ska stämma överens.

Rautios säsonger i Luleå Hockey

04/05. Spelade 1 match och räddade 85,7 procent av skotten.

05/06. Spelade 14 matcher och räddade 88,8 procent av skotten.

10/11. Spelade 24 matcher och räddade 90,4 procent av skotten.

11/12. Spelade 27 matcher och räddade 92,9 procent av skotten.

12/13. Spelade 22 matcher och räddade 93,1 procent av skotten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Max Wiik