Maud Adams säljer villan i Luleå

Maud Adams säljer sitt hus i Luleå – villan i Mjölkudden är till salu för 6,9 miljoner kronor.
Men Adams lämnar inte sin gamla hemstad.

22 augusti 2013 07:42

En filmstjärna säljer sitt hus – en nyhet som är mer vanlig i Hollywood än i Norrbotten. Men Maud Adams från Mjölkudden är det närmaste en Hollywood-stjärna Luleå frambringat.
Maud Adams byggde hus 2001 på Kättinggränd, en arkitektritad villa i 1 1/2-plan på sju rum (258 kvadratmeter). Nu finns villan på mäklaren Fastighetsbyrån i Luleå för 6,9 miljoner kronor – en summa som sätter nytt prisrekord för småhus i Luleå.
Frånsett Maud Adams regelbundna besök i Luleå har villan stått obebodd sedan 2010 då hennes mor Thyra Wikström avled.
– Larmad och låst och uppvärmd året runt, säger mäklaren Daniel Tillstam om huset.
Men försäljningen innebär inte att Maud Adams överger sin gamla hemort. Kuriren har uppgift om att hon i stället köpt en lägenhet på Lulsundsberget, en bostad som kräver mindre tillsyn och underhåll.
– Hon har ju rotat sig allt mer i USA. Jag är snart den enda kontakt hon har kvar i Luleå, säger brodern Bernth Wikström.
Vi har inte lyckats få kontakt med Adams men 2005, det år hon fyllde 60, ställde hon upp i en stor intervju i Kuriren. På frågan "kommer du att bosätta dig i Sverige?" svarade hon då:
– Jag har alltid trott att jag ska komma hem till Sverige, men jag vet inte om det är en fantasi ... Men det är ju en av orsakerna till att jag byggt hus i Luleå som fortfarande är min stad. Jag hoppas att jag ska kunna spendera mer tid i Luleå speciellt när min man pensioneras, när vi blir äldre och inte lever det hektiska liv vi lever i dag. Min man har varit i Luleå flera gånger och han trivs där.
Det ska tilläggas att just nu finns det ytterligare två villor till salu i Luleå i ungefär samma prisklass. Ett fritidshus i Jaktviken (Kallaxhalvön)  för 6,85 miljoner kronor (prissänkt) och en Norrbottensgård i Lillviksholmen (Kallviken) för 6,47 miljoner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!