Assi drygar ut ledningen

Assi fortsätter att mala på i division ett. I helgen tog de en trepoängare efter en jämn match mot tabellfyran Selånger och drygar ut serieledningen genom tre raka segrar.

4 augusti 2013 14:26

Frida Björck spelade en huvudroll när Assi och Selånger drabbade samman. Mittbacken gjorde ett mål i vardera halvlek och, tyvärr — ett mål bakom vardera målvakt. Det första målet, som betydde 1–1, gick förbi egna målvakten Elin Rutberg Pettersson.

– Vad ska man säga? De gör ett svårt inlägg och jag måste rensa för jag har en bakom mig. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, säger Frida Björck.

I stället gick Björcks nick förbi utrusande Rutberg Pettersson och in i eget mål.

Men Assis mittback såg till att revanschera sig, när hon klev upp på en vänsterhörna och fick bollen mot sig.

– Jag kände att nu jäklar måste den in, berättar hon.

Och mycket riktigt – med perfekt timing gick hon upp i luften och med en enorm kraft såg hon till att nicka in bollen. Hon fick sin revansch och Assi ledde med 2–1. Och det var inte första gången mot Selånger.

– Det var samma första matchen mot dem. Jag skapade deras mål, när jag klantade mig på kanten. Och sen avgjorde jag. Så det ska vara så mot Selånger tydligen.

Selånger bättre

Det tog bara nio minuter. Sen, efter en halvdan målvaktsinsats och ett skott från 25 meter av Fernanda da Silva, stod det 1–0 till hemmalaget.

Mycket mer hade inte Assi i den första halvleken. Selånger var bättre på samtliga positioner och spelade en fyndigare fotboll än hemmalaget som låg steget efter. Men inte heller Selånger lyckades skapa många chanser. Därför var 1–1 ändå ett logiskt halvtidsresultat.

– De var faktiskt bättre än oss i första. Vi pratade i halvtid om att vi måste komma igång och vinna fler andrabollar och det gjorde vi också, säger Frida Björck.

I andra halvleken glimtade Assi stundtals till med det spel som gjort de så framgångsrika under säsongen, när de började komma runt på kanterna. Och i 76:e matchminuten gjorde Laura Damaso 3–1 efter ett riktigt snyggt anfall där hon väggade sig igenom med Josefine Hansson.

– Skönt att vinna. Vi var tvungna att göra det, för det är tajt där uppe, fastslår Frida Björck, vars lag fortfarande leder serien.

Målen, Assi: Fernanda da Silva, Frida Björck, Laura Damaso.

Fotboll Division I damer

Reslutat: Assi–Selånger 3–1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Öberg