Nostalgikänsla för Ledin

Efter åtta säsonger, 476 matcher och tre SM-guld i andra städer kommer Per Ledin hem för att vinna sitt fjärde guld med klubben i sitt hjärta.

28 juli 2013 22:45

– Det känns givetvis bra. Det är någon slags nostalgikänsla, säger Luleåforwarden.

Per Ledin flyttade från Luleå Hockey till Färjestad säsongen 05/06 och var en av de tongivande spelarna under sina år i Karlstad – framförallt när det drog ihop sig för slutspel. Efter det gick flytten till Jönköping och HV71. Även där blev det SM-guld redan första året. Han gjorde två säsonger med HV71 innan han provade lyckan på andra sidan atlanten i Colorado. Det blev bara tre matcher i NHL och Per Ledin valde att flytta tillbaka till Sverige och HV71. Nu blev det fyra säsonger och ett till SM-guld med Jönköpingslaget.

Men nu har Per Ledin flyttat hem till sin födelsestad, Luleå.

– När jag satt och bytte om såg jag Linus (Persson) ta på sig nummer 17. Då sa jag till Greppa (Peter Åström) att just nummer 17 var ju Robert Nordberg och Lasse Lindgren när man växte upp, säger han och fortsätter:

– Men ingen av dem har ju slagit poängrekord som Linus gjort. Så varje tröja skapar sin egen historia. Det är en riktigt wow-känsla när man är i omklädningsrummet.

Även om Per Ledin har spenderat stor del av sin hockeykarriär utan för Luleås gränser så har känslan att vilja komma tillbaka funnits där under några år.

– Jag har alltid kännt att jag velat spela under Osten (Lars Bergström), Jonas Rönnqvist, Tomas Berglund, Roger Åkerström och Daniel Henrikssons ledning. De är det man har längtat efter, säger han.

Vad tror du om årets säsong?

– Jag vet ju hur det är att spela mot Luleå. Jag har ju mött dem i år. Och med tanke på de killar vi fått in lär det inte bli enklare att spela mot Luleå. Det här är ju någonting man vill vara med om, att få komma in i den här Luleå Hockey maskinen, säger Per Ledin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Engberg