Politiker och företagare på relationspromenad

På måndagen bjöd Svenskt näringsliv in företagare och politiker till promenad i Kalix. Syftet är att bygga relationer och diskutera näringslivsfrågor.

7 maj 2013 06:00

Sju politiker och 17 Kalixföretagare mötte upp på måndagen för att ta sig en promenad tillsammans runt Kalix. Initiativet kommer från Svenskt näringsliv som under två månader med början i april har bjudit in till promenader på olika orter i hela Sverige. I Norrbotten är Kalix först ut.

- Normalt har vi formella möten med spikade program, det här är att släppa tyglarna och dessutom en trevlig mötesform som vi har provat i övriga landet under flera år, säger Jan-Olov Nordström, ordförande för Svenskt näringsliv i Norrbotten.

Lokalbehov
I en av promenadgrupperna fanns företagaren Martin Spegel samt Johan Johansson, M-politiker och riksdagsledamot i riksdagens näringsutskott.

- Vårt största problem är svårigheterna att hitta kompetent personal, det har inte funnits så bra samverkan mellan skolan och de lokala företagen, där måste näringslivet i Kalix engagera sig mer, säger Martin Spegel.

Behovet av industrilokaler och bostäder var andra frågor som kom upp inom gruppen som förutom Martin Spegel och Johan Johansson bestod av, Johan Rosenqvist, personalchef vid Kalix tele 24, Reinhold Andefors, ordförande för Kalixföretagarna samt M-politikern och företagaren, Linda Frohm. Alla var eniga om att promenaden var ett bra sätt att skapa en dialog.

- Det är alltid viktigt att få koll på förutsättningarna i det lokala näringslivet, men få företagare pratar med politikerna. Det här är ett bra sätt att få igång en dialog, säger Johan Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!