Farliga vapen i beslag

Fyra män med anknytning till Hells Angels och dess undergrupper har gripits i Luleå den senaste tiden. Flera beslag av både vapen, pengar och narkotika har gjorts.

13 februari 2013 12:26

Polisen i Norrbotten har inom loppet av en vecka gjort två tillslag mot personer med koppling till grov organiserad brottslighet, meddelar man i ett pressmeddelande. I samband med tillslagen har vapen, narkotika, dopningspreparat och kontanter tagits i beslag.

- Min bedömning är att vapnen är mycket farliga och det är bra att de har kommit bort från gatan, säger Nils Nilsson på kriminaltekniska enheten som undersökt vapnen.

Poliser från den särskilda insatsgruppen har den senaste tiden spanat på personer i Luleå Under det arbetet blev en efterlyst man igenkänd. Mannane var efterlyst och häktad i sin frånvaro för narkotikabrott begångna i Mellansverige.

- Vi spanade och följde efter mannen till en lägenhet i Luleå. Vid en husrannsakan tog vi pengar, ammunition, narkotika och dopningspreparat i beslag, säger Micael Selini som är gruppchef vid polisens särskilda insatsgrupp.

Den efterlyste 33-åringen greps. Även en 31-årig man, som befann sig i lägenheten, anhölls men släpptes sedan på fri fot efter förhör.

Under den gångna helgen gjordes ett nytt tillslag mot en annan adress i Luleå. Vid tillslaget hittade polisen både narkotika och vapen. Två män, 25 och 26 år gamla, anhölls, misstänkta för vapenbrott och narkotikabrott. De båda männen släpptes under förmiddagen på onsdagen i avvaktan på rättegång.

- Samtliga personer är kända av oss sedan tidigare och har kopplingar till den röd-vita miljön, säger Micael Selini.

Nu pågår utredning. Polisen vill inte berätta exakt vilken sorts vapen som tagits i beslag, men vapnen anses alltså vara mycket farliga.

Polisens mål är att störa den kriminella verksamheten så mycket som möjligt.

- Framgången i det här fallet beror på eget underrättelsearbete och spaning i kombination med information från allmänheten. De här tillslagen visar att det faktiskt är möjligt att komma åt dessa personer och vi uppmanar allmänheten att fortsätta tipsa oss, säger Micael Selini.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!