Aktivt på Kalix Tele 24

Genom städning, snöskottning och andra fysiska aktiviteter har medarbetarna på Kalix Tele 24 plockat hem vinsten som det mest aktiva företaget inom branschen.

13 december 2012 06:00

I åtta veckor har de anställda kämpat på med fysiska aktiviteter av olika slag. Allt för att vinna aktivitetstävlingen Kontakta Challenge som arrangeras av branschföreningen Kontakta. Syftet med tävlingen som vänder sig till organisationer och företag som arbetar med kontaktcenter är att uppmuntra till fysisk aktivitet på fritiden. Och alla typer av fysisk aktivitet räknas in när deltagarna samlar poäng - även vardagssysslor i hemmet eller stugan. Hos Kalix Tele 24 deltog 70 procent av medarbetarna vilket ledde företaget till seger.

För sju år sedan tog företagsledningen beslut om att satsa på friskvård i stället för sjukvård. Det har resulterat i en ökning av frisknärvaron med fem procent samt lägre sjuklönekostnader och färre rehabiliteringar. År 2005 blev företaget en hälsodiplomerad arbetsplats. Tre år senare utsågs det till Årets friskaste företag, av Korpen. År 2010 fick företaget ta emot Stora Arbetsmiljöpriset 2009.

- Det är oerhört viktigt att personalen mår bra och trivs på jobbet. Vi försöker därför att tillmötesgå de önskemål från medarbetarna som rör friskvård, säger Johan Rosenqvist, personalchef på Kalix Tele24.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!