Han kan ersätta Gustafsson

Lars Johansson ersatte Johan Gustafsson i Västerås.

Nu kan han göra det igen - i Luleå Hockey.

- Vi har en position fri på målvaktssidan, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström.

5 december 2012 06:00

2011 lämnade Johan Gustafsson Västerås för spel i Luleå Hockey. Ersättare blev Moramålvakten Lars Johansson, som spelat med både Jens Jakobs och Niklas Fogström i den allsvenska klubben.

- Reaktionssnabb, täcker bra och han har vässat tekniken. Jag tycker att han sett mycket tätare ut sista åren, säger Jakobs som fortfarande har bra kontakt med Lars Johansson.

- Vi pratar med varandra minst en gång i veckan. En seriös och bra tränad kille och det vill Luleå ha.

Enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren finns det ett intresse från Luleå Hockey för hockeyallsvenskans näst bäste målvakt för tillfället. Lars Johansson ligger tvåa i allsvenskans målvaktsliga efter Tingsryds Viktor Fasth. 25-åringen har kontrakt även över 2013/2014 med Västerås - men det finns en klausul att lämna för elitseriespel.

"JG" till Minnesota
Johan Gustafsson åker till Nordamerika för spel i Minnesotas organisation nästa säsong. Det innebär att Luleå måste ersätta honom. Joel Lassinanttis kontrakt med Luleå går ut till våren. Han är för tillfället utlånad till Almtuna, men Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström uttryckte i gårdagens Kuriren att klubben bör ha tre målvakter.

- Jag kan inte säga något om Johansson. Du får ta det med "Osten", men det är klart att han siktar mot elitserien, säger agenten Pontus Norén.

- Vi vill hitta en målvakt som kan gå den här utvecklingsvägen som många har gått. Men jag kan inte säga om Lasse är hetare än någon annan, menar "Osten".

Lars Johansson

Ålder: 25 år.

Position: Målvakt.

Längd: 185 centimeter.

Vikt: 90 kilo.

Räddningsprocent efter 25 matcher 2012/2013: 94,03 (1,89 insläppta mål per match).

Klubbar: Mora IK (2004-2011), Västerås IK (2011-).

Aktuell: Som ersättare för Johan Gustafsson 2013/2014.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!