Folk: Det är "go" i Happis city

Qi-gong på torget och träningspass i gröngräset är ingen vanlig syn i Haparanda. Nätverket Företagsam kvinna i Tornedalen och Haparanda Citys företagare livar upp centrum under denna vecka.

26 juli 2012 06:00

Enbart för den här veckan har det även öppnats en tillfällig butik i det som tidigare var Sko-centrums gamla lokaler. Där kan man bland annat få massage, en hårklippning och köpa designkläder. Skyltfönstren i den annars tomma lokalen har fått liv och är som en färgsprakande ädelsten som glimrar till på Storgatan i Haparanda.

Träningssugna
"Gomorron, vad kul att ni är här" ropar Ann-Sofie Vuokila till gruppen av träningssugna kvinnor som har ställt upp sig framför den lilla utescenen vid stranden.

Hon är instruktör på gymet everyBody och säger att hon självklart ville medverka när hon hörde att denna aktivitetsvecka skulle anordnas.

- För varje gång det ordnas något sådant här tror jag att det gör att fler och fler kommer ut på aktiviteter, säger hon.

Sh’bam
I dag är det Sh’bam som gäller. Det är en enklare form av aerobics mer inriktad mot fitness.

Anna Svelin tycker att det är ett roligt initiativ med utomhusträning.

- I går var det en cyklist som stannade till och gjorde några övningar med oss. Jag tror att folk som går förbi blir glada av att se oss, säger hon.

Innan passet drar igång hinner Anna Svelin också byta några ord med de andra deltagarna. De verkar tycka om det som händer i city nu.

- Jag var och tittade i den där före detta sko-affären. Gud vad häftiga barnkläder det fanns där, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!