En kväll för mogna kvinnor och män

På fredagen bjöds Luleå på ett efterlängtat besök. Showen Mens Night, skriven och producerad av Åsa Persson och Monica Lindgren, lockade till en fullsatt sal.

24 september 2011 06:00

Om ett gott skratt förlänger livet kommer det att dröja innan någon ur fredagens publik kastar in handduken. Föreställningens namn kan få en annan att tro att den är till för män. Tidigt förklarar Monica Lindgren att mens kommer att nämnas, det som kvinnor har en gång i månaden. Det är således en mixad blandning förväntansfulla gäster som anlänt till Kulturens hus.

Tjugo minuter innan Mens Night drar igång är lilla salen fullsatt. Nästan. Åsa Persson märker att en stol är tom.

- Det är bra, då kan man ragga, säger hon.

Redan där, innan startskottet ens har gått, haglar skratten från publiken. Och det fortsätter. En timme och trettio minuters ihållande skrattsalvor.

Alter egon och livsfrågor
Åsa Persson är från Piteå och Monica Lindgren från Skellefteå. Det här berättas som en varning.

- Nu ska vi tala svenska, förklarar Åsa för publiken.

- Inte så bra, men gärna, fyller Monica i.

Med en enorm värme och öppenhet bjuder revyskådisarna på bitar ur vardagslivet. Klimakteriebesvär, bantningsmetoder, laster och äktenskapsfrågor.

Både från sig själva men också från deras alter egon. Där smiter trots allt en hel del grova dialekter in.

Publiken får bland annat träffa "Emma" och "Belinda Bengtsson". Monica Lindgren gör "Emma" som tycker att äktenskap är överreklamerat och jämför det med Ikea. "Vid första anblicken ser det bra ut och är jävligt billigt. Men direkt man kommer hem undrar man vad det är för en jädra byrå man dragit hem. Dessutom saknas skruvar!"

Avslappnad stämning
Det är en härligt avslappnad stämning på scenen. Åsa och Monica hjälper varandra med klädbyten och mellan varven skämtas det med publiken.

Åsa Perssons flirtiga "Belinda Bengtsson" skrider ut på scenen i röd peruk. Från topp till tå klädd i leopardutstyrsel. Hon pratar om tv-programmet Sommartorpet och konstaterar snabbt att "det finns några renoveringsobjekt här inne".

Efter en timme låter Åsa Persson publiken veta att det finns möjlighet till en tyst minut om någon ur publiken vill gå hem. Alla stannar. Såklart. För man brukar ju säga att ett gott skratt förlänger livet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!