Bröderna Ahlström dominerade i Luleå

Det blev en lyckad helg för bröderna Ahlström, Göran och Kurt, som
slutade på första- respektive fjärdeplats i klassen Volvo Original under lördagens rallytävling på Näverberget i Luleå.

19 september 2011 06:00

De båda bröderna Ahlström, som kör för NMS Boden, delar på en Volvo 244 och det var nära att ingen av dem skulle få starta under lördagen. När de kom till Luleå visade det sig att bilen inte ville starta.

- När vi skulle starta den var den helt död, men vi fick låna ett extrabatteri och kom iväg ändå. Så där hade vi riktigt tur, säger Göran Ahlström som äger bilen, men broderligt delar den med brorsan Kurt.

Som tur var fick de igång bilen och båda två kunde komma till start. Och tävlingen blev en succé för Göran Ahlström som lyckades sluta på en förstaplats i klassen Volvo Original.

Hade kunnat ta slut direkt
Men det var ändå nära att han inte skulle ta hem segern då han stötte på ännu mer problem under resans gång.

- Det var ju nära att jag inte alls skulle komma i mål. Men jag hade en väldig tur, i en kurva gick jag upp på två hjul och höll på att volta. Så då hade det kunnat ta slut väldigt fort, berättar han.

Missödena skulle inte sluta där heller. När Ahlström körde sitt sista heat krånglade bilen återigen och han fick se det avslutande heatet från sidan om och hoppas att hans tid skulle räcka.

- Bilen gick sönder i det sista heatet så jag var tvungen att bryta. Då var jag jättenervös och trodde aldrig att jag skulle ta hem det.

Men Göran Ahlströms tid räckte mer än väl och han tog en stark seger på Näverberget. I och med att bilen inte höll hela dagen blev även brorsan Kurt Ahlström utan ett åk i det sista heatet, men hans tider räckte ändå till en fjärdeplats.

- Han hade garanterat kunnat bättra på sin tid. Han är riktigt bra för att ha kört så lite och har varit riktigt nära att spöa mig tidigare, och jag har kört ett ganska bra tag,säger Göran.

Här är samtliga vinnare från helgens racingspecial:

Kenneth Andersson, Piteå MS, vann i rally tvåhjulsdrivet.

Jaako Hirvonsalo, Haparanda SMS, vann i rally fyrhjulsdrivet.

Fredrik Schefström, Kalix MK, vann i rallycross-klassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!