Kärleksbrevet till Simon Fors

Jesper Sandström, ordförande för Moderata Studenter vid Luleå tekniska universitet, har skrivit ett öppet "kärleksbrev" till vänsterpolitikern Simon Fors som på sin blogg, bland annat, uttryckt att "moderater förtjänar ingenting annat än bly".

7 juni 2011 18:04

"De senaste dagarna har vi kunnat läsa om kommun- och landstingspolitikern Simon Fors, (v) som på sin blogg uttryckt ”Moderater förtjänar ingenting annat än bly” samt talat om hur han beundrar föraktet mot ”borgare” i hans närhet. När man känner sig så bitter kan man nog behöva ett kärleksbrev:

Jag älskar dig, Simon Fors. Det är ingenting jag säger bara för att få komma dig nära. Jag älskar dig – och allt du är – av hela mitt hjärta. Du kanske trodde att jag skulle tveka när du skrev att sådana som jag bör skjutas, att jag skulle lämna dig när du ville ”krossa” den demokratiskt valde statsminister jag faktiskt tycker om? Men nej Simon, jag kommer alltid att älska dig.

Varför? Jo, för att jag tror på dig. Jag har, ända sedan jag var litet barn trott på varje människas förmåga att göra världen till det bättre, jag har trott på varje människas möjlighet att göra någonting fantastiskt. När jag sedan blev äldre hörde jag talas om liberalismen.

Varje människa skall ges frihet att göra det hon själv önskar, så länge hon inte tar ifrån någon annan denna frihet. Jag tyckte att det lät som en vacker idé och bestämde mig för att undersöka närmare. Överallt i världen där liberalismen och kapitalismen hade fått fotfäste spreds fred, frihet och välstånd. Människor blev rikare, levde längre och krigade mindre.

Det tog dock inte länge förrän någon berättade för mig om ett alternativ. En idé som skulle vara mycket mysigare och vackrare än liberalismen.
Socialismen.

Då bad jag naturligtvis om några exempel; det var trots allt lite märkligt att jag inte hört talas om alla dessa fina saker som socialismen skulle uppnå. Döm om min förvåning när jag fick till svar att ”det finns inga riktiga exempel än.” Det visade sig att hur, var och när man än hade prövat, så hade saker gått illa. Ekonomin slutade fungera, människor svalt ihjäl och regeringen mördade alla som sa ifrån.
I socialismen finns alltid en fiende, det finns alltid någon att förakta, någon att krossa, någon att hata.
Och det slutar aldrig särskilt väl.

Det är därför jag älskar dig – hur mycket du än väljer att hata mig. Hur mycket du än vill förgöra allt jag står för, så vill jag hellre tro på dig. Alla som vågat tro på människan har sett henne göra underverk. Alla som försökt tygla och krossa henne har även krossat sig själva.
 Jag är inte politiker för att jag kämpar för ett fåtal eller vill smörja mitt eget krås. Jag är politiker därför att jag vill skapa en bättre värld för oss alla – oavsett klass, kön eller partitillhörighet.
Jag är moderat för att jag tror på varje människas förmåga att göra just det, skapa en bättre värld.
Jag tror inte att vi har alla svaren, eller att vi kan lösa varje problem på en och samma gång.
Men jag vet att vi älskar människan – försök att göra det du också!

Du är alltid välkommen, kamrat!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!