Burström lämnar Luleå

UPPDATERAD VERSION. Efter 15 säsonger i elitserien med Luleå Hockey har Anders Burström bestämt sig för att tiden som hockeyspelare i Luleå är över.

27 april 2011 15:03

Burström har varit med och bärgat föreningens hittills enda SM-guld 1996 och också varit med på den framgångsrika resa som föreningen nyligen påbörjat.

- Jag har haft en fantastisk tid med många härliga minnen under mina 15 säsonger med min moderklubb. Att jag dessutom fick avsluta som lagkapten de sista fyra säsongerna har varit en stor ära, säger Anders Burström.

Även om tiden som spelare i Luleå Hockey är över så har Burström inte riktigt bestämt sig för vad som kommer att hända i framtiden.

- Jag har ännu inte beslutat mig hundraprocentigt för om jag skall spela vidare eller om jag skall hitta på något annat. Jag har inte satt någon tidsgräns för mig själv när beslutet måste fattas men det kommer att behövas en speciell utmaning eller ett speciellt äventyr för att jag skall köra vidare.

Det är främst tre stora händelser som Anders Burström minns när han tänkar tillbaka på sin karriär i Luleå Hockey.

- Det jag kommer ihåg bäst är mitt första år i elitserien med debuten mot Färjestad. Vi förlorade tyvärr stort med 8-2 och Strömvall tröstade mig genom att berätta att han hade förlorat med 9-1 eller något sådant i sin debutmatch, Sen är det självklart SM-guldet 1996 och hela den resan som sitter fast i minnet. Plus när vi i den sista omgången klarade oss undan kvalspel 2008.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludde Wästfelt