Nelson årets Lussekatt

Den badande persern Nelson tog överlägset hem titeln som årets Lussekatt i kuriren.nus omröstning.

14 december 2010 21:12

I meddelandet som kom med fotot skriver matte Carolina Björklund att Nelson inte är helt nöjd efter sitt juldopp, och det ser inte heller ut som en jätteglad katt om man tittar på bilden.
Normalt sett så är dock Nelson långt ifrån den irriterade katt som bilden visar. Nelsons ”farmor” Gun-Mari är kattvakt medan matte och husse semestrar i Thailand, och hon beskriver Nelson som en busig och lekfull kisse.
– Han är väldigt pratig och jamar för varje steg han tar. Han älskar att vara utomhus på sommarn, men nu på vintern håller han sig helst inomhus.
Nelson är köpt i Luleå och några år gammal. Han är normalstor för att vara perser, även om han ser rätt så liten ut på bilden där pälsen är blöt. Gun-Mari är van vid perserkatter och säger att det är en ganska tålig ras som finner sig i att bli badade.

–  Men det är ingenting de tycker om, säger hon.
Matte Carolina och husse Johan når Kuriren.nu via mejl från Thailand och är glada över utmärkelsen. "Roligt att Nelson vann!" skriver de.
Gun-Mari hälsar också att Nelson ska få fira med extra god kattmat. Men inte fisk, Nelson gillar inte fisk.

Tvåa i tävlingen blev Carina Isakssons 18 veckor gamla Sotan, som på bilden är klädd i glitter så här i juletid. Trea blev Krister Rasks stora och ståtliga Main Coon-hane Leo.
Vinnarna kommer att få presentkort på 300, 200 respektive 100 kronor hemskickade.

Vinnare, årets Lussekatt.
1. Nelson, ägare Carolina Björklund, Luleå.
2. Sotan, ägare Carina Isaksson, Luleå.
3. Leo, ägare Krister Rask, Kalix.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!