Brist på båtplatser kräver plan anser C

Luleå är en av landets mesta båtstäder men tillgången på båtplatser hänger inte med.

 

Nu vill Centerpartiet att kommunen griper in.

 

18 augusti 2010 06:00
I våras uppmärksammade Kuriren problemet med att hundratals båtägare i Luleå varken har båtplats eller har tillgång till ramper för sjösättning och upptagning av sina båtar. Alla småbåtshamnar sköts i dag av föreningar och icke medlemmar har svårt att dra nytta av dem.

 

Till detta kommer att det är långa köer till hamnföreningarna. Enligt uppgift står 150 på kö till Lövskärs båthamn, lika många till Ettans båthamn i centrum medan småbåtshamnarna i Bergnäset har ett 100-tal köande. Runt 400 köande enbart där med andra ord och läget är inte mycket bättre i Gammelstad, Notviken och Kallax.

 

- Det råder svår brist på båtplatser. Visst kan samma båtägare köa på fler platser men säg att det finns minst 150 båtägare som inte får någon plats så är det illa nog, säger Camilla Hansen, centerns gruppledare.

 

Vill att kommunen agerar
Partiet vill nu att kommunen kartlägger bristen samt tar fram en plan på hur den ska åtgärdas. Hansen pekar på att det går att söka EU-medel för såna här projekt.

 

- Luleå är en båtstad och det här leder ju till en ogynnsam utveckling på det området. Det blir helt enkelt svårt att bli ny båtägare i Luleå, säger hon.

 

Hon hoppas att kommunen ska agera snabbt så att bristen kan börja avhjälpas redan nästa båtsäsong.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!