Dagen börjar med sol och slutar med regn

Onsdagen bjuder på en del sol varvat med varierad molnighet. Under kvällen regn som kan övergå till snö.

Sol och regn – en typisk höstdag.

Sol och regn – en typisk höstdag.

Foto: Arkivbild

Väder2019-10-23 05:52

Kusten: I Norrbotten mest soligt, i Västerbotten sol varvat med moln. På dagen 3-7 grader. Under kvällen ökad molnighet och från natten regn söderifrån som i Norrbotten delvis övergår i snöfall. Regnet kan falla på kalla vägytor och ge upphov till halka. I natt 0-5 plusgrader, i Norrbotten någon minusgrad. Västlig vind, från i eftermiddag svag vind.

Inlandet: Under morgonen och förmiddagen i nordligaste Lappland snöfall, annars varierad molnighet med tidvis sol. På dagen 1-5 plusgrader men längst i norr någon minusgrad. Från kvällen ökad molnighet söderifrån, i natt följt av regn i södra och mellersta delen och som ungefär i höjd med Arjeplog och Arvidsjaur övergår i snöfall. Regnet kan falla på kalla vägytor och ge upphov till halka. I natt från 0-3 plusgrader i söder ned till 1- drygt 5 minusgrader i norr. Vind omkring väst, från i kväll svag vind.

Fjällen: Halvklart till mulet och byar av snö eller blötsnö. På dagen 0-5 minusgrader, i lågterrängen någon plusgrad. I natt sprider sig regn norrut över området som i norra fjällen övergår i snöfall, då från 0-3 plusgrader i söder ned till 5-10 minusgrader längst i norr. Västlig avtagande vind men under dagen fortsatt lokalt frisk vind på kalfjället i norra fjällen. I natt efter hand sydostlig vind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!