Cykla till Kallax Byadag

Vill inspirera fler att cykla.

24 juli 2019 17:47

Ingemar Ask är initiativtagare till ”Kallax cyklar mest” som kommer att ha aktiviteter på Kallax Byadag lördagen den 27 juli.

Vad är ”Kallax cyklar mest”?

- Det är en cykelkampanj för att börja cykelpendla från och till Kallax som inspirerar till bättre miljö, hälsa och ekonomi. Hittills har 54 stycken anmält sig och det lottas ut värdecheckar bland de som deltar. 

Varför ska man cykla?
- Det finns många fördelar. Några är miljövinster med mindre avgaser, ett naturligt sätt att bättra på sin egen kondition och man sparar pengar på att inte ta bilen istället. 

Vilka aktiviteter har ni haft?
- Det har varit en gemensam premiärtur mellan Kallax och Bergnäset. Det har även varit en längre gemensam cykeltur med lunchstopp på Kolarens cafe i Karlsvik. Tack vare Luleå kommun finns möjlighet att låna och prova elcyklar samt fatbike. Elcyklarna har använts i drygt 500 mil. Det är många som köpt elcykel efter att ha provat. 

Vilka aktiviteter kommer ni att ha under Kallax Byadag Lördag den 27 Juli?
- Vi kommer att ta emot fler anmälningar, inspirera fler att cykla och det kommer finnas möjlighet att prova elcykel samt fatbike. 

Hur ska man ta sig till Kallax Byadag på lördag?
- Självklart ska man cykla efter vår fina cykelväg från Bergnäset till Kallax By. Cyklar man får man en lott och kan vinna fina priser. Då hinner man uppleva allt på Kallax Byadag som musik vid Kallax Gårdsbutik, bakluckeloppis och en gycklargrupp vid Bygdegården. Besöka Härsgården och de loppisar som finns i byn. Ta del av de aktiviteter som finns nere i hamnen som brandbilar, sjöräddningen, Junköfiskarn, baktävling, löptävlingar för vuxna och barn, simlopp samt äta och fika.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!