Den gravida svenskan kvinnan, med koppling till Norrbotten, är den av svenskar som är svårast skadad.
Övriga skadade från Sverige, det handlar om två män, står nu inte under vård.
Kvinnan har jobbat en rad år vid EU-kommissionen.
Enligt uppgifter till Expressen var hon nere på tunnelbanan Maalbeek när bomben utlöstes och svårt brännskadad lyckades hon ta sig ut för att slå larm.
UD:s presstjänst rapporterar även om saknade, det gäller personer från Sverige som bedöms ha befunnit sig i omgivningen och inte gått att nå. Igår eftermiddag var antalet saknade nere i tre, uppger Utrikesdepartementets presstjänst för Kuriren.
En av de som inte kommit tillrätta är enligt uppgift från Umeå, något UD varken bekräftar eller dementerar.
Eva Hedkvist Petersen, känd bland annat som politiker och tidigare EU-parlamentariker, berättar att hon befann sig i Bryssel den 11 september 2001, då attentaten mot bland annat World Trade Center i New York genomfördes.
– Då tänkte jag; "slår de till mot Bryssel också?" Det tog femton år, reflekterar hon. I andra uppdrag åker hon då och då till Bryssel. Om två veckor är det dags igen.
Attentaten på tisdagen har enligt gårdagens summerande uppgifter krävt 31 människors liv och över 271 har skadats.
Dagen efter präglas livet i Bryssel av försiktighet.
– Vi har stängt idag, det mesta är ju stängt. Alla offentliga möten är inställda och det är högsta larmnivå som gäller här. Alla försöker förstå vad som hänt. Folk rekommenderas att stanna hemma, berättar Mikael Jansson, chef vid North Sweden, Norrbottens och Västerbottens EU-kontor i Bryssel.
Ingen från kontoret drabbades av dåden.
– Vi pratar med svenska och belgiska vänner och de är ledsna, och arga, omvittnar kollegan Mona Mansour.
Jonas Nuldén, från informationsnätverket Europa Direkt, berättar att han inom kort ska åka till Bryssel med gymnasielärare från Norrbotten och Västerbotten.
– Vi hade ett väldigt bra projekt, inkluderande Peter Eriksson och Cecilia Malmström. Nu får vi prata igenom hur vi ska göra. Det är litet läskigt, men vi får inte alls sluta göra det vi ska göra. Jag vet inte hur Europa kommer att reagera efter det här, vi måste stå eniga. Det är så splittrat nu, säger han.
Utrikesdepartementet avråder inte från resor till Bryssel och Belgien, däremot finns saker att kolla upp.
För det första så är den av attacken drabbade huvudflygplatsen i Bryssel stängd idag, och kan vara det även på torsdagen. Vidare bör man följa belgiska myndigheters råd; var vaksam.
Information finns på swedenabroad.com.