Alhem är före detta överåklagare och tillsammans med Leif GW Persson den person som flitigast förekommer som fristående kommentator i rättsliga frågor i media.
Alhem vill inte gå händelserna i förväg men säger:
– Det är givetvis mycket som talar för att det kommer att leda till en friande dom, det måste man säga. Men vi ska ta ett steg i taget. Detta blir mycket spännande att följa. Men det är oerhört mycket som talar för att det blir en friande dom, upprepar han.
Sven-Erik Alhem försöker tänka sig in i Linnas situation.
– Detta är en jätteseger för honom. Det är lätt sätta sig in i hur det skulle vara i hans kläder. Det kan var och en göra, att tänka sig in i att anse sig vara orättvist dömd och sitta på ett livstidsstraff. Linna har kämpat under väldigt många år i sin förtvivlan för att få till stånd en resning, säger han och tillägger:
– Det här måste betyda fantastiskt mycket för Linna själv. Nu ser det ju väldigt ljust ut. Den bevisning som nu föreligger verkar ju alltför skral för att ligga till grund för en fällande dom.
Alhem vill inte i detalj kommentera bevisningen i målet men finner det märkligt att det saknas bevisning som binder Linna till mordplatsen.
– Det är inte så lätt att mörda någon utan att det sätter spår, säger han.
Sven-Erik Alhem är inte överraskad över att Linna beviljas resning.
– Nej, det är inget överraskande beslut. Resning är numera inte ett undantag, den säkerhetsventil i rättssystemet som den avses vara, utan mer blivit lite av en vana. Vi har ju flera uppmärksammade rättsfall som slutat med resning, inte minst Quick-fallet. Går man 20-30 år tillbaka i tiden så var en resning en sensation, säger han.
Han är övertygad om att Linna-fallet nu kommer att "röra om i rättsapparatsgrytan", som han säger.
– Ja, det är många som kommer att darra, åklagare och hela utredningsapparaten. Det uppstår ju en uppsjö med frågetecken över hur rättsapparaten har skött sig, säger Alhem.
Linna har suttit inspärrad längst tid av alla som beviljats resning. Om han frias av hovrätten lär skadeståndet bli rekordhögt.
– Ja, det är klart att det kommer att bli ett jättehögt skadestånd. Men återigen, ropa inte hej – nu går vi händelserna i förväg. Skadeståndet kan vi återkomma till när man väl vet vad som händer. Men vid ett frikännande kommer skadeståndet att bli väldigt högt. Det är alla möjliga saker som ska beaktas; den tid han suttit av, all uppmärksamhet i media och annat, säger Sven-Erik Alhem.
Han tror att fallet får en "spridningseffekt", att andra som anser sig felaktigt dömda får förnyat hopp och försöker få till stånd en resning.
– Det är ju bara vår herre som vet vad som är sant och falskt. Och den som vet med sig att vara oskyldigt dömd, de får ju nytt hopp av detta beslut, slutar Sven-Erik Alhem.