Försökte döda sin familj: "Kommer begära honom häktad"

Åklagaren vill nu häkta den våldsamme tonåringen. Denne är misstänkt för försök till dråp och grovt olaga hot.

Foto: Petra Isaksson

Brott2016-12-27 15:35

Det var sent på julaftonen när polisen fick rycka ut för att ingripa i en mycket farlig situation i ett bostadshus i Kalix. Sonen i familjen ska enligt polisen ha varit våldsam och hotfull, dessutom beväpnad med en kniv, elpistol och pepparspray.

Hans anhöriga kunde inte hantera honom men den polispatrull som kom till undsättning lyckas vid midnatt gripa tonåringen. Denne är dock helt oregerlig och ger sig inte förrän polisen tar till pepparspray.

Efter att ha hört den övriga familjen framkommer att den gripne försökt tända eld på huset samt döda sina syskon och sin mor. Han låstes in misstänkt för försök till mordbrand, olaga hot, dråpförsök, skadegörelse samt brott mot vapenlagen.

Den gripne kunde inte förhöras under julnatten på grund av svår berusning. Och enligt åklagare Tomas Ennefors har det bara hållits ett kort förhör med den misstänkte sedan dess som är fortsatt anhållen.

- Men jag kommer att begära honom häktad nu, säger Ennefors.

Det betyder att häktningsförhandlingen ska hållas i morgon onsdag i Haparanda tingsrätt. Den anhållne tonåringen, som nått straffmyndig ålder, är nu misstänkt för försök till dråp och grovt olaga hot.

ans försvarare advokat Bo Forssberg säger att hans unge klient inte har varit i delo med rättsvisan tidigare.

– Han förnekar försök till dråp. Men han medger skadegörelse då han slagit sönder en ruta, säger Forssberg.

Har han någon förklaring till det inträffade?

– Berusning. Det finns även en funktionsnedsättning med i bilden som kan påverkas av alkohol, säger Bo Forssberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om