– När jag var barn hade vi hade snö varje år, men på grund av den globala uppvärmningen har inte mina barn fått uppleva hur det är att leka i snön, säger Paul Cork från Bristol.
Tillsammans med sin fru Vikky arbetar han tålmodigt. Med hjälp av ett tändstål är planen att anlägga en eld i skogen. I den medhavda ryggsäcken finns tepåsar och choklad.
– Vi älskar den här platsen. Vi gillar tanken att komma till en liten rofylld plats hellre än ett stort friluftscenter. Det känns rätt för vår familj, förklarar Paul mellan gnistorna.
Det talas engelska överallt i Brändön i dag. 15 familjer har sökt sig till den lilla byn vid havsbandet för att uppleva norrbottniskt vinterliv.
Det råder ingen tvekan om vad som är barnens favorit. I pulkabacken är aktiviteten hög från tidig morgon till sen kväll. Här har nioåringarna Beth James från Reading och Sylvie Tordaro från London funnit varandra.
– Den roligaste upplevelsen så här långt var när vi åkte hundsläde. Det gick så otroligt fort och hundarna är så mjuka, berättar Beth.
I Norrbotten startar sportlovet först i nästa vecka. Det är ett okänt begrepp i Storbritannien, där ledigheten istället kallas "half term holiday". Det engelska skolåret är uppdelat i tre delar med en ledighet i mitten av varje termin.
David och Catherina Woodard från Bristol är en av familjerna som valt att resa till Norrbotten.
– Vi kom hit speciellt för barnens skull. Vi vill att de ska få uppleva en riktig vinter med snöskoter, hundspann och renar. Det är underbart roligt, förklarar pappa David.
Intill stugbyn ligger ett rengärde, där Henrik Andersson från Gällivare skogssameby har några av sina tamdjur på vinterbete.
15-åriga Anna Woodard briljerar med sina kunskaper och räknar i rask takt upp namnet på tomtens alla nio renar.
Vinterturismen till Norrbotten fortsätter att växa. På bara tre år är Brändögruppen på god väg att slå i taket. Stora delar av vintersäsongen som sträcker sig från december till mars är snudd på fullbokad.
– Vi närmar oss vår topp. Det är ett skönt kvitto på att vi gör rätt saker. Vi har redan sålt ut alla platserna till jul och nyår, berättar Göran Widén.
Vad är det som lockar engelsmän till Norrbotten?
– Det finns ett stort intresse för Sverige. Våra gäster söker sig hit för att de vill veta mer om vår livsstil och ta del av det som vi gör varje helg häruppe; pimpla, köra skoter och friluftsliv.
I dag uppgår personalen vid Brändö Lodge av tio fast anställda, varav två naturguider. Under högsäsong är arbetsstyrkan upp i 20 personer.
Företaget driver också Furufjärdens gästgård, som i de engelska resebroschyrerna kallas Pine Bay Lodge. Det finns planer på att bygga ytterligare en flygel till anläggningen som också är fulltecknad i dag.
Till nästa vinter hoppas Brändögruppen att inkludera Jopikgården i sin säljkatalog som innehåller ett 50-tal olika konceptresor.
– Vi håller på att lära oss anläggningen och ska ta fram ett nytt koncept. Där finns fyra dubbelrum. Troligen kommer vi att bygga om den så kallade dränglängan i sommar för att få tillgång till fler rum.
Hur mycket kan expansionen fortsätta?
– I dag lider företaget av växtvärk. I perioder har vi för få sängar och svårt att få tag i rätt personal. Det är samtidigt viktigt att vi förblir en liten aktör som kan erbjuda våra gäster en familjär känsla. I dag söker vi hellre samarbete med andra turistföretag i länet som exempelvis ishotellet eller trädhotellet.