Nya bostäder hett eftertraktade

Intresset för nya bostäder är megahett. Nyligen övernattade folk utanför Swedbank inför släppet av etapp två av Kuststad Luleå.

Daniel Tillstam, Fastighetsbyrån i Luleå.

Daniel Tillstam, Fastighetsbyrån i Luleå.

Foto: Ann-Sofie Lund

Bostäder2017-03-30 07:00

En nyproducerad lägenhet precis vid vattnet har lockat många luleåbor till lägenhetsköp den senaste tiden. När etapp två av kuststad Luleå släpptes för en vecka sedan var det 70 personer i kö när Swedbank öppnade på morgonen.

– Första kunden kom när vi höll på att ställa i ordning allt dagen innan. Det var just efter fyra på fredag eftermiddag. Sedan gick jag dit strax före sju på lördagsmorgonen och delade ut mackor. Då hade kön växt sig till trettio personer, säger Daniel Tillstam, mäklare för Fastighetsbyrån i Luleå.

En vecka efter försäljningsstarten har Fastighetsbyrån sålt 77 lägenheter av totalt 104.

– Så vitt jag vet har inget projekt sålt 77 bostäder på en vecka här uppe. Det har varit ett extremt tryck och blivit en stor succé, menar Tillstam.

Varför är det sånt tryck på nya bostäder?

– Det är brist på bostäder rent generellt och det finns en stor efterfrågan. När det gäller Kuststad Luleå så får köparen mycket för pengarna. Lägenheterna är helt nyproducerade och de kommer ha makalöst fin utsikt. De ligger precis vid vattnet så kunderna upplever ett prisvärdboende med sjukt bra läge.

Fastighetsbyrån har även hand om försäljningen av Seminariet som blir ett exklusivt boende i exklusiva miljöer. De nya bostadsrätterna tar plats i det gamla folkskoleseminariet på Östermalm.

– Försäljningen av Seminariet har gått bra. Där har vi bara ett fåtal lägenheter kvar för försäljning.

Lite längre upp i stan, närmare bestämt på Kungsgatan, byggs lägenhetshuset Norrskenet där Svensk Fastighetsförmedling har i uppdrag att sälja bostäderna.

– Försäljningen har gått jättebra och vi har sett en jättegod efterfrågan. Alla lägenheterna gick till HSB:s medlemmar i ett nafs. det är bara en lägenhet kvar till salu nu som vi släpper ut på marknaden. Av totalt 32 lägenheter är alltså 31 lägenheter redan sålda. Vi räknar med att den borde bli såld under veckan, säger Daniel Larsson, mäklare för Svensk Fastighetsförmedling.

Han ser inte att efterfrågan av bostäder kommer mättas inom den närmsta tiden.

– I och med att det byggts så lite de senaste tjugo åren så dröjer det nog tills vi ser en mättnad. Dels för att det är fler som flyttar till Luleå. Kommunens invånarantal ökar, sedan kräver folk mer boyta i dag, säger Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om