Stor glädje när multiarena invigdes

Multiarenan i Gunnarsbyn invigdes på onsdag till stor glädje för barnen och bygden. Kommunalrådet Claes Nordmark (S) poängterade att den också är en symbol för framtidstron i hela kommunen.

Barn och vuxna invigde multiarenan i Gunnarsbyn med att kasta in bollar på planen.

Barn och vuxna invigde multiarenan i Gunnarsbyn med att kasta in bollar på planen.

Foto: LENA TEGSTRÖM

Bodens kommun2019-10-24 19:23

Jenny Engström, verksamhetsledare på Råek, var otroligt glad och stolt över att de fått till multiarenan. 

– Skolan har kämpat många år och föräldrar har lämnat in förslag om en multiarena till kommunen, men så tog Råek bollen. Efter några års jobbande fick vi till det. 

Hon tackade alla inblandade. 

Även Claes Nordmark tyckte det var en glädjens dag. Han tillade att den är mer än en arena. 

– Den är en stark symbol att vi har framtidstro i Bodens kommun. Vi tror på utveckling i hela vår kommun. Den passar bra ihop med vår slogan närhetsliv. Det ska vara nära till allt som är viktigt och lite till. 

Sara Nilsson Bruun (S), ordförande i utbildningsnämnden, tycker arenas placering intill skolan är den bästa. 

– Nu kan alla barn lära inte bara med knoppen, utan också med kroppen. Här kan ni prova spännande saker.

Även Anna Thorsson, nybliven rektor på Älvskolan, framhöll det driv som finns i bygden. 

– Lärande är inte bara att sitta på rumpan och lära sig läsa och skriva, utan många gånger lär vi ännu bättre om vi får använda kroppen varje dag. Det kan den här arenan vara ett hjälpmedel till. Den är en otrolig tillgång för skolan och förskolan. 

Det går 24 elever på skolan och fem barn på förskolan. Älvskolan har förskoleklass upp till årskurs sex, även om den just det här läsåret inte har några sjätteklassare. 

När väl invigningen var avklarad intog barnen arenan. En av dem var Emelie Dalman, åtta år.

– Det här är min basketkorg. 

Hon och Tindra Andersson, nio år, tyckte att arenan var bra, fin och stor. De tyckte även att det var jättegott med mingelgodis. Jacob Malm, tio år, tyckte att godiset var det bästa för dagen. Han gjorde sedan en djupanalys av för- och nackdelar med den nya arenan. 

– Det finns fler basketkorgar nu och det är bra, men om det hade varit två till hade det varit ännu lite bättre. Nu har vi två mål och kan spela två lag mot varandra, men det är hål i målen och en boll kan fara ut om man skjuter ett hårt skott. Bollen kan landa bredvid planen där det är jordgetingar. 

Vilket han inte tycker är så bra. Han tillade att planens placering också tagit bort en del av den yta där de tidigare spelade brännboll. 

– Men jag tror att vi kommer att spela mer, summerade Jacob Malm. 

När väl invigningen var avklarad intog barnen arenan. Ett av dem var Emelie Dalman, åtta år. "Det här är min basketkorg."
När väl invigningen var avklarad intog barnen arenan. Ett av dem var Emelie Dalman, åtta år. "Det här är min basketkorg."
Karta: Träskvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!