Är det max 50 personer i kyrkan går det fortfarande bra att fira bröllop, hålla dop eller begravning.
– Vi är noggranna med att kyrkobesökarna inte sitter för tätt utan bara i varannan bänk och det respekterar alla tycker jag, säger Anna Grenholm, präst och biträdande kyrkoherde i Bodens pastorat.
När det gäller just begravningar finns det regler i lagstiftningen som föreskriver att stoftet ska kremeras eller gravsättas snarast möjligt och senast en månad efter dödsfallet. Efter en kremering går det däremot att vänta med gravsättningen i upp till ett år.
Hon tror att det kan bli minst lika fint och minnesvärt även om man inte är så många. Det finns dessutom möjlighet att streama högtiden via Internet eller att spela in och visa senare för dem som inte kan närvara.
– Vi har haft en begravning idag som streamades och det går alldeles utmärkt. Man kan sätta upp mobiltelefonen och sända ut det över nätet.
Ett alternativ är också att genomföra ritualerna för dop, bröllop eller begravning i kyrkan men att skjuta på festen eller minnesstunden.
– Men om jag får uttala mig som präst och själavårdare så ska du helst inte skjuta upp begravningen för länge. Den är så pass viktig för sorgearbetet, säger Anna Grenholm.
Vad gäller då för bröllop – kan det vara riskabelt för kärleken och romantiken och skjuta på det?
– Nej, det tror jag inte. Kärleken är större än så.
Och döpt kan man bli i vilken ålder som helst, betonar hon.
– Den äldsta jag har döpt var 80 år.