Han är affärschef på Norlandia.
– Vi har hållit på mer än ett år. Projektet färdigställdes i och med att vi vann anbudet. Det var i oktober 2017 och sedan var processarbetet i gång. Det var klart vid årsskiftet.
Spaden skulle symboliskt sättas i jorden i början av januari 2018, men marken var frusen.
– Det var en tuff inledning. Normalt är det mycket snö här, men det året var det väldigt mycket snö.
Tiden har hela tiden varit deras utmaningen. Bruno Petersson uppger att de har haft ett mycket nära samarbete med kommunen.
– Vi har träffats varje månad. Utmaningen har varit att den 1 november ha färdigt, i alla fall så mycket att vi från och med den 4:e kan börja flytta in och det kommer vi att kunna.
Han säger att Norlandias, Peabs och Hemsös sammantagna erfarenhet av äldreboenden i olika form har underlättat.
– Vi har haft förmånen att tillsammans med kommunen bygga ett fantastiskt fint boende. Just nu känner jag - hur i all sin dar ska vi hinna färdigt. För som vanligt är det alltid mycket kvar på slutet.
När Bruno Petersson står utanför och tittar in så är han stolt.
– Det är jättefint. Med de extra ytor som det här boendet ger är det unikt och utemiljön kommer att vara jättefin när gräsfröna väl gror i april.
Bruno Petersson säger att de ska laga mat själva.
– Det ligger i vårt uppdrag, att vi ska laga mat på varje avdelning. Vi har 14 avdelningar och det ska lagas mat på alla avdelningarna för de 126 brukare när det väl är fullt. Det blir ingen hämtmat.
Han tycker det ska bli jättekul när de gamla kommer.
Hanna Malmström, verksamhetschef på Björknäsgården, berättar att hon har fått många samtal från äldre som frågar hur de ska göra för att få flytta in. För ett år sedan ringde en 80-årig dam som såg boendet byggas upp och ville flytta dit.
Men för att få flytta in måste man ha ett biståndsbeslut från kommunen och Hanna Malmström hänvisar de äldre som ringer till kommunens biståndsenhet.
Det ska ske en verksamhetsövergång från Midgårdarna på Prästholmen. Brukarna därifrån är de första som kommer att flytta in till det nybyggda boendet.
Hanna Malmström berättar att de brukare som fysiskt flyttar in den 4:e november kommer få dit sitt bohag från den 1:a.
Inflyttningen sker stegvis och sker i etapper. Hon förklarar att de utifrån socialnämndens beslut har gjort en riskkartläggning och har planerat bemanningen efter det.
– Vi kommer säkerställa med personal, att det finns för att ta emot. Det känns bra och spännande. Jag hoppade på det här av en anledning och det var att jag vill vara med.
Varför?
– För att jag vill bedriva en bra och värdig äldreomsorg. Jag finns här för att tacka de äldre för vad de byggt i samhället idag. Nu får jag chansen, säger Hanna Malmström.
Just nu är de sex stycken anställda som tillhör omsorgsverksamheten som jobbar där. I slutändan kommer de vara ett 100-tal anställda. Enligt avtalet med kommunen ska merparten av den tillsvidareanställda personalen ha lägst undersköterskekompetens.
– Det är 51 procent. Jag trodde att det skulle vara mycket svåra, men det är en av våra stora utmaningar. Hittills har det fungerat fantastiskt bra. Vi vill tillsammans med kommunen säkerställa det här för båda parter. Det här är ett samverkansprojekt, säger Bruno Petersson.