Misstänkt barnvåldtäkt i butik – en anhållen

En person misstänks för att ha våldtagit en flicka i Boden i fredags. Personen misstänks på sannolika skäl. Tidigare satt en butiksanställd kvinna anhållen men hon misstänks inte längre i ärendet.

En misstänkt barnvåldtäkt skakar Boden och har samband med en händelse i en leksaksbutik i kommunen. En person sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt i ärendet.

En misstänkt barnvåldtäkt skakar Boden och har samband med en händelse i en leksaksbutik i kommunen. En person sitter anhållen, på sannolika skäl misstänkt i ärendet.

Foto: Arkiv

Bodens kommun2019-11-24 14:13

Boden skakas av en misstänkt våldtäkt på en flicka – sannolikt inne i en butik i samhället. Händelsen ägde rum i fredags och barnet ska enligt initiala uppgifter ha blivit utsatt sexuellt på olika sätt i ett mindre rum inne i butiken.  

Ett kvinnligt butiksbiträde greps i fredags men släpptes senare, vilket bekräftas av åklagarmyndighetens pressjour.

– Personen var anhållen, skäligen misstänkt för våldtäkt (den lägre misstankegraden, reds anm), men släpptes av jouråklagaren vid lunchtid på lördagen, säger Robin Simonsson, åklagarmyndighetens presstjänst.

Varför släpptes personen?

– Misstankarna mot personen kunde avskrivas.

Men våldtäktsmisstankarna rörande flickan kvarstår och i lördags greps en ny person i samma ärende.

– En annan person sitter anhållen, nu på sannolika skäl, säger Robin Simonsson.

Personen misstänktes alltså på den starkare misstankegraden, men släpptes av jouråklagare under söndagen.

Kvarstår misstankarna?

– Den uppgiften är en del av förundersökningssekretessen, men utredningen fortsätter. 

I övrigt är åklagarmyndigheten förtegen, exempelvis gällande kön och ålder på den anhållne. Det är inte heller känt om personen misstänks för våldtäkt inne i butiken, eller på annan plats.  

– Det här är en utredning i sexualbrottsmål, som alltid är det hög sekretess. På måndag tas ärendet över av åklagare i Luleå, som får avgöra vilka andra detaljer som kan släppas, säger Robin Simonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!