Lindbäcks bygger fastigheter åt Bodenföretag

Lindbäcks Bygg har en byggrätt på Centralskolans tomt i Boden. Nu har Lindbäcks och Wiksténs Fastigheter tecknat en överenskommelse att byggföretaget bygger kvarteret Palmen åt Wiksténs.

På området nedanför Centralskolans gula byggnad är det tänkt att det nya höghuset ska uppföras.

På området nedanför Centralskolans gula byggnad är det tänkt att det nya höghuset ska uppföras.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2020-03-11 12:57

Totalentreprenör för projektet är Lindbäcks Bygg. Företaget är i dag inne i en kraftig tillväxtfas och har i dag kundprojekt i hela landet.

– Det känns väldigt bra att vi hittat en hållbar lösning tillsammans med en långsiktig ägare och aktör på den lokala fastighetsmarknaden i Boden. Nu ser vi fram emot att påbörja markarbetet redan i april. säger Markus Holmlund, VD för Lindbäck Boende.

På miljö- och byggnämndens sammanträde under tisdagen behandlades bygglovet och man fick klartecken för bygget av sjuvåningshuset. Projektet Palmen består av 43 lägenheter fördelat på 1:or, 2:or och 3:or. Den planerade inflyttningen blir sommaren 2021.

Dennis Wikstén är lika nöjd med överenskommelsen. I dag äger och förvaltar och utvecklar fastighetsbolaget drygt 900 lägenheter och över 30 000 kvadratmeter.

– Vi tycker det är viktigt att som fastighetsägare ta ett ansvar och bidra till den lokala utvecklingen. Blickar vi sju år tillbaka har vi på Wiksténs fastigheter tagit en mer aktiv och offensiv roll som samhällsbyggare i  Boden, säger Wikstén.

 Med kvarteret Palmen kommer Bodenföretaget att ha investerat över 500 miljoner i byggnationer och projekt i Boden, bland annat Köpkvarteret 43:an, Willys och Åbergsleden.

– Det ska bli spännande att jobba med Lindbäcks Bygg och göra en produktion med deras koncept, säger Dennis Wikstén, VD Wiksténs Fastigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!