Kan bevisa brott - utredning läggs ned

På nationaldagen kom en man in på Willys och tog varor utan att betala. Initialt rubricerades det som rån, men nu läggs utredningen ned.

För tredje gången på nationaldagen kom en man in på Willys i Boden och tog varor utan att betala.

För tredje gången på nationaldagen kom en man in på Willys i Boden och tog varor utan att betala.

Foto: Lena Tegström

Bodens kommun2019-10-02 17:24

För tredje gången på kort tid kom en man in på Willys i Boden och tog varor utan att betala. En anställd konfronterade mannen som då ska ha givit henne en hård knuff i bröstet. Därför rubricerades det som rån. 

Personalens rådiga ingripande gjorde att polisen kunde gripa honom, men mannen har förnekat att han knuffade den anställde. Ord står därför mot ord och även om det fanns ett vittne så hade den personen inte sett knuffen.

Polisen kan dock, enligt förundersökningsledare Anette Krig, bevisa ringa stöld. Hon har ändå lagt ned förundersökningen.

Orsaken är att mannen dels blivit dömd nyligen i september. Samma månad skulle det ha varit en huvudförhandling i ett annat mål där mannen misstänks för flera brott. Förhandlingen ställdes dock in. Men i och med att mannen dömts och står under åtal kommer den ringa stölden inte påverka straffvärdet. Därför läggs utredningen ned. 

Karta: Willys
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!