Francis kan ha tagit skydd - uthus genomsökta

Francis har ännu inte hittats. Nattens regn gör att polisen tror att han kan ha sökt skydd någonstans. Därför söks skjul och stugor igenom i Pagla-området." Vi behöver allas hjälp för att hitta honom så fort som möjligt med tanke på vädret", säger polisman Kent Isaksson.

Här söker polisen Robert Lindman igenom ett gammalt uthus.

Här söker polisen Robert Lindman igenom ett gammalt uthus.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-09-29 12:03

Under lördagsnatten och söndagsmorgonen har det regnat i Bodenområdet vilket gjort det blött i markerna.  Eftersöket efter saknade Francis fortsätter i Paglaområdet där man fortsätter att leta av området i olika sektioner som tidigare. Poliserna Robert Lindman och Kent Isaksson sökte under söndagmorgonen igenom stugor, skjul och uthus efter Sundbrovägen som ligger mellan Gammelbyn och Svartbjörnsbyn i det fortsatt aktuella sökområdet. Det finns ett stråk med hus men även stugor som ligger intill Buddbyträsket.

– Allt som är skydd för regn är av intresse, även en presenning, säger Robert Lindman, polisen.

Även om det var plusgrader under lördagsnatten så blir en person snabbt nedkyld om man är blöt.

– Polisen ber  också om allmänhetens hjälp att söka igenom sina skjul och stugor. Francis kan ha tagit skydd någonstans eftersom det har regnat under natten.  Det är otroligt viktigt för polisen och nära och kära att vi försöker hitta Francis, säger polisen Kent isaksson.

Helikoptern som fanns med under lördagen är också i tjänst under söndagen.

– Vi fortsätter i samma anda med sökarbetet som vi gjort hela helgen. Vi koncentrerar oss på Pagla-området. Vi har valt att ligga kvar för att vi inte fått in några indikationer att Francis skulle befinna sig någon annanstans. Därför fortsätter vi där han varit eftersom vi också haft iakttagelser i det området och utökar med sök i uthus och andra ställen på grund av väderleken, säger insatschefen Thimmy Kassberg, polisen.

– Polisen måste söka igenom alla utrymmen för att säkerställa att inte den saknade tagit sig in där, även hundgårdar kan vara aktuella, säger han.

Hur många söker under söndagen?

– Vi är väl ungefär lika många som i lördags, ett  60-tal personer. Det är polisen, militären och försvaret. Hemvärnet har ett 40-tal man och fem hundförare. Den gruppen har kört på sedan morgonen.  Även polisen har hundförare som söker.  Vi vill gärna utnyttja de ljusa timmarna för att lyckas hitta Francis, säger insatschefen Kassberg.

Poliserna Robert Lindman och Kent Isaksson sökte igenom stugor och uthus efter Sundbrovägen på söndagsförmiddagen. " Vi vill att allmänheten också ska söka igenom sina uthus."
Poliserna Robert Lindman och Kent Isaksson sökte igenom stugor och uthus efter Sundbrovägen på söndagsförmiddagen. " Vi vill att allmänheten också ska söka igenom sina uthus."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!