Föreningen delar lokal ihop med föreningen Simon, föreningen mot narkotika som också Hassan är engagerad i.
– Killen som blev dödad är afghan och själv kommer jag från Somalia. Alla som samlas här är utrikesfödda. Tanken med minnesstunden är att minnas honom men även stötta varandra. Det som skett vid tågstationen är tragiskt. Det är en jobbig tid och därför försöker vi vara tillsammans, säger Hassan Mohamed.
Den mördade 19-åringen studerade på praktiska gymnasiet i Luleå vid sin bortgång. Morddagen den 19 december åkte inte 19-åringen tillsammans med sin rumskamrat, som var med på minnesstunden, utan tog istället en tidigare buss till Boden. Sedan skedde knivdådet vid 14-tiden utanför Resecentrum.
– Att bli osams, gruffa lite och säga dåliga saker är en sak. Det är oacceptabelt att begå ett så grovt brott att döda en annan människa öppet mitt på dagen. Vi måste prata med ungdomarna om var deras beteende kommer ifrån och jobba mer förebyggande, säger Zia Haydari, aktiv med integration.
Hassan Mohamed vet vem den mördade 19-åringen var eftersom han ofta besökte 12:ans mötesplats.
– Han kom hit och umgicks med sina somaliska kompisar som jag känner ganska bra. De spelade biljard tillsammans, säger Hassan Mohamed.
Efter mordet blev känt så märkte han att de rasistiska inslagen ökade på Bodens lokala Facebooksidor.
– Efter händelsen fick administratören stänga ned vissa facebookgrupper för det var så många rasistiska kommentarer. Givetvis påverkar det oss när vi läser det. Vi ser istället en ung kille som hade en framtid här, andra sidan tänker annorlunda fast vi bor i samma stad. Vi har inte förlorat en kille från Afghanistan utan vi har förlorat en bodensare, säger Hassan.
Bodensaren Patrik Holmqvist fanns med på minnesstunden.
– Jag umgås med några av dem som är här. Det har uppstått ett massa spekulationer och otrevligheter efter mordet. Det blir lätt fokuserat på rasism istället för den separata händelsen. Då kan det vara bra att träffas och byta tankar istället för att sitta på varsitt håll. Det kanske är sådant som man skulle behöva ha mer i samhället överhuvudtaget. Att alla går samman och att det inte bildas olika grupper som motarbetar varandra, säger Holmqvist.