Zombies invaderade Boden

Det molniga vädret till trots, på lördagen gick ett zombietåg genom Boden. Temat var tv-serien The Walking Dead.

Invasion. Många var nyfikna på de sju zombier som vandrade igenom Boden på lördagen.

Invasion. Många var nyfikna på de sju zombier som vandrade igenom Boden på lördagen.

Foto: Göran Ström

Boden2014-05-31 15:00

På godisarenan i Boden hajade många lördagsgodisköpande familjer till när de såg de sju zombierna som med släpande gång rörde sig in mot centrum. Arrangören Fredrik Holgersson är själv lajvare sedan många år och medlem i lajvföreningen Trollpack. Idag är han och Ulf Lundberg utklädda till galna doktorer.Men det är laglydiga zombies det rör sig om, de har sökt tillstånd för att anordna tåget. Det här är andra gången som en zombiewalk arrangeras i Boden. Förhoppningen är att det ska bli ett även nästa år.

– I USA finns det stora zombiewalks med flera hundra deltagare, men det har börjat komma till Sverige också, säger Fredrik som har ett öppet sår i sin mage, där tarmarna väller ut.

Petra Blomkvist, 23 har sminkat sig själv och kompisen Paulina Hansson, 16, med bland annat sårvävnad och blodpasta. Kläderna är söndertrasade. Hon visar ärrvätskan som penslats på huden, den gör att huden drar ihop sig och bildar ett ärr.

– Jag är intresserad av filmsminkning. Det är kul, det finns så mycket man kan göra.

Joel Pettersson, 16 har en lilaaktig hudton och ett köttsår i ansiktet som hans mamma fixat. The Walking Dead, tv-serien som temat för de levande dödas promenad, har haft stor inverkan på att zombier blivit allt populärare.

– Jag håller inte på med lajv egentligen men jag gillar Resident Evil och The Walking Dead och följde med Petra idag, säger Paulina.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om