Han är delägare och driftansvarig.
– När vi öppnade hade vi nio rum. Sedan byggde vi ut till 14. Det var maxkapaciteten tills vi kom över ytterligare ytor i huset. Vi fick ytterligare 240 kvadratmeter och har byggt nya dubbelrum, så nu har vi 25 rum totalt. Av dem har 15 eget badrum.
Därav uppgraderingen från pensionat till hotell.
Ombyggnationen blev som planerat klar lagom till SM-veckan, som dock ställdes in på grund av pandemin. Trots corona framgår det av gästboken att de har haft många nöjda gäster.
Hur har beläggningen varit i år?
– Vi har sedan vi öppnade haft väldigt hög beläggning. Det är därför vi successivt har utökat antalet rum. Det såg också jättebra ut inför öppningen av de nya rummen. Beläggningen var högre före coronan och det är inga blomstrande tider, men vi har ändå klarat oss ganska bra trots att vi är mitt i en pandemi, säger Felix Eriksson.
De har stamgäster, affärsresenärer som kommer regelbundet till Boden, men har anpassat bemanningen efter beläggningen.
När man kliver in i hotellet möts man av en atmosfär som är lite gammeldags. Samtidigt som rummen är supermoderna.
– När vi inredde hotellet har vi verkligen försökt bevara den gamla känslan, som präglar huset. Det här huset är tillsammans med stationshuset vid järnvägen de två äldsta trähusen i hela stan. Det vill vi bevara i form av inredning.
I de gemensamma utrymmena har de försökt hitta gamla möbler i bra skick. I rummen är det helt nytt, men med en gammal touch.
– Vi har försökt att behålla stilen i modern tappning.
Det är Felix Eriksson som står för designen. Han bollar idéer med sambon Therese och den andra delägaren, Peter Eriksson
Känslan för gamla detaljer går även igen på utsidan där de påbörjat en utvändig renovering av fastigheten mot innergården och fortsätter nästa år med framsidan och gaveln. De har bytt träpanel och anlitat Listspecialisten i Arnemark, som återskapar alla trädetaljer.
– Vi har tagit lös dem och åkt dit. Så har de gjort likadana profiler i nytt material. Huset ser nu exakt likadant ut som det gjorde förr i tiden.
Felix Eriksson berättar att det byggdes i slutet av 1800-talet, början av 1900-talet. Tredje etappen blir att byta fönster och dörrar på hela fastigheten.
Bolaget Tallkvisten Fastigheter har funnits fem år som fastighetsbolag. Hotellet drivs i ett separat bolag och hyr lokalerna av moderbolaget. Sitt första fastighetsbestånd köpte bolaget mars 2016 av Bandstaden och där ingick det hus som idag är hotell.
– Vi såg en potential i det beståndet för de tidigare ägarna hade kanske inte större visioner än att göra det nödvändigaste på sina fastigheter. Så det var en del eftersatt underhåll och många vakanta affärslokaler.
I köpet ingick en del bostadshus runt om i kommunen.
– Sedan köpte vi två större centrumhus, Berlinshuset och Herkuleshuset i oktober 2017. De utgör basen av de fastigheter vi äger idag.
De har sammanlagt 140 lägenheter och cirka 25 affärslokaler.
– När vi tog över var det en del vakanta affärslokaler och där såg vi möjligheten att antingen starta en egen verksamhet som här på hotellet eller hitta externa hyresgäster som i Herkuleshuset, säger Felix Eriksson.
Där huserar idag Bastard Burgers, Advokatbyrån Thukanen och NPC Gym.
– Där har vi gjort stora renoveringar. Vi har i princip rivit till betongrent och anpassat lokalerna till hyresgästernas verksamheter.