Treehotells ägare på finfin middag

Treehotels ägare Britta och Kent Lindvall har deltagit i en Sverigemiddag på Kungliga slottet. Kungafamiljen vill genom Sverigemiddagen uppmärksamma personer som gjort betydande insatser lokalt, regionalt eller nationellt.

Pristagare. Britta och Kent Lindvall, Treehotel i Harads.

Pristagare. Britta och Kent Lindvall, Treehotel i Harads.

Foto:

BODEN2017-09-27 18:53

Inbjudna gäster var representanter från kultur, näringsliv, utbildning, idrott och föreningsliv från Sveriges 21 län samt landshövdingar. De cirka 160 gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet och Prins Carl Philip i Lovisa Ulrikas matsal. Middagen på fredagskvällen den 21 september intogs i Vita havet. Inbjudna från Norrbotten var landshövdning Sven-Erik och hans fru Ann-Marie Österberg,

Kent Lindvall och Britta Jonsson Lindvall, Görel Särs och Patrik Kronholm.

– Det kändes roligt att bli inbjuden. Länsstyrelsen utser först några kandidater från varje län och sedan väljer hovet ut själv vilka de vill bjuda, säger Kent Lindvall.

Sverigemiddag är en form av representationsmiddag på Kungliga slottet som infördes med anledning av Kungens 40 år på tronen som inföll 2013. Däremot fick ingen Norrbottenssällskapet äran att sitta närmast kungafamiljen.

– Det var en upplevelse. Maten var god även om jag inte kommer ihåg hela menyn, säger Lindvall.

Däremot finns det inga egna bilder inifrån slottsmiddagen.

– Nej, det var fotoförbud så vi fick inte ta egna bilder. De officiella bilderna kommer senare ut på slottets hemsida, säger Kent Lindvall.

Menyn på Kungaparets Sverigemiddag

Mörbakad röding med blomkål, emulsion på spenat och gräslök

samt citronett med forellrom.

Helstekt svensk hängmörad kofilé med kryddpepparsky,

morotsvariation och potatispuré med svart tryffel.

Svartvinbärsbavaroise med glass på ängssyra,

maräng samt vinbärscoulis

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om