Från klubbens sida har det varit en önskan att kunna erbjuda medlemmar och gäster en bra helhetsupplevelse.
– Vi har en golfanläggning som är top of the line och vi är stolta över det, men vi har inte tidigare haft maten och upplevelsen kring det. Nu tar vi ett nytt steg och höjer hela upplevelsen, säger Mikael Lönroth.
De har tidigare haft kontakt med företagen som Eirin Hannedahl, Torget Hospitality, representerar i andra sammanhang. Torget driver restaurangen på Boden Business Park, BBP. Hon berättar att det var flera företag, som fick presentera sina förslag för golfklubben. Sedan var det upp till styrelsen att bestämma vilket förslag som passade deras verksamhet bäst.
Varför valde ni dem?
– Om man tittar på Bodens Business Park så har de en väldigt omtyckt restaurang, säger Mikael Lönroth, som själv tagit med sig kunder dit.
Och det konceptet vill de också kunna erbjuda sina medlemmar och gäster på golfklubben.
– Att man kan gör mindre event och kunna ta hit kunder; ha konferens eller ett möte, äta lunch och spela golf. Men fram för allt kunna erbjuda bra kvalité på maten och det kan Torget. De har en väldig hög nivå på den upplevelsen de ger.
Eirin Hannedahl tycker att det är kul att få synas på en annan arena, i det här fallet åt det sportigare hållet.
– Samtidigt är det under en period, under sommaren, när vi har det lugnt hos oss. Vi har paketerat program där man både kan golfa och ha konferens och sedan välja om man vill äta här eller på Boden Business Park.
De vill båda på det här sättet även attrahera nya kundgrupper.
Golfklubben och Torget Hospitality har tecknat ett tre-årigt avtal och har en plan hur de ska utveckla verksamheten tillsammans.
– Under de här tre åren ska vi hitta formerna. Det gäller att vi hittar balansen, säger Mikael Lönroth, som tror på en förlängning efter det.
I och med H2 Green Steels etablering tror Eirin Hannedahl att det kommer bli ett ökat tryck framöver.
– Inte minst på Bodens Business Park där vi sitter mitt i smeten. Det kommer dra jättemycket folk till Boden och Sävast, säkert golfare också. Vi får vara lyhörda för vad de vill ha. Vi vill växa som organisation också och ser det här som ett jättebra komplement med en restaurang som vi kan nyttja från tidig vår till sen höst i en annan miljö.